Cyclus oktober

Voor oktober staan de volgende onderwerpen op de planning: 1) Plan van aanpak energiearmoede, 2) Startnotitie ‘Samenwerken aan Omgevingsvisie’ en 3) Startnotitie biodiversiteitsplan.

De beeldvorming heeft inmiddels plaatsgevonden op 4 oktober. Wat bij Energiearmoede mooi is om te zien, is hoe het sociaal domein en ruimtelijke ordening hier samenkomen. Verder blijft het plan naast energietoelagen toch vooral hangen in de inzet energiecoaches. Wel nieuw zijn aangekondigde lokale subsidieregelingen voor isolatie en een witgoedregeling. Hoe deze er uit gaan zien is nog volstrekt onhelder. Ook bleek dat het college geen enkel idee heeft hoeveel particuliere huurwoningen er zijn met een rood energielabel en is geen enkele vorm van beleid voor.

Ook het gesprek over de startnotitie over de biodiversiteit was goed. Hagen, heggen en meer bos worden meegenomen. De bedoeling is dat er iedere paar jaar geëvalueerd wordt om te zien of er echt een trendbreuk komt van verslechtering naar verbetering.

Op 11 oktober is de oordeelsvorming en op 1 november is de besluitende raadsvergadering. We nodigen iedereen van harte uit om op (één van) deze momenten aan te sluiten!