Pierre Tuning

Pierre Tuning - Beeld: Laurens Niezen Fotografie

Pierre behoeft voor weinigen een introductie. Voormalig journalist, columnist, spil van de Aalsmeerse jazz-scene met uitgebreid lokaal –, nationaal –, en internationaal netwerk en allround Aalsmeers icoon.

Maar ook de allereerste vertegenwoordiger van D66 Aalsmeer in de Aalsmeerse gemeenteraad.

Pierre is opnieuw actief geworden door het nieuwe elan dat D66 verkreeg bij de verkiezing van Sigrid Kaag tot lijsttrekker en wil graag bijdragen aan de vertaling van dit elan naar de lokale afdeling in Aalsmeer. We zijn zeer vereerd met zijn bijdrage en zijn duwtje in de rug.

Wat betekent D66 voor jou?

Vrijheid en betrokkenheid.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Daar waar mensen zijn om te ontmoeten, waar je een goed gesprek mee kan hebben. Dat kan in de kroeg zijn, een restaurant, een boot of een eiland op de Poel, of een culturele manifestatie, concert of toneeluitvoering.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Specifiek voor Aalsmeer is de Poel (de Westeinderplassen) en de aanwezigheid van de grootste bloemenveiling van de wereld. Aalsmeer is wel een handelsdorp maar totaal geen ‘bloemendorp’ (zoals wel eens wordt gezegd). Er wordt in sierteeltproducten gehandeld, maar er is veel te weinig aandacht voor de (wilde) natuur die eraan ten grondslag ligt. Er moet ontzettend veel gedaan worden om de woonomgeving te vergroenen: bomen, (bloeiende) struiken, natuurlijke oevers, spannende paadjes in plaats van al die versteende en gladgeschoren tuinen en parken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Boete op leegstand van woonruimte en winkels
  • Minder bureaucratie en meer menselijk contact
  • Ruimhartiger subsidie – en vergunningenbeleid voor alle mogelijke (culturele) ontmoetingsplaatsen

Wat is je favoriete boek?

Titaantjes (1915) van Nescio. Vanwege de herkenbaarheid van het idealisme dat botst op de praktijk. Bijna het enige boek uit die tijd dat leest alsof het vandaag geschreven is.

Wat is het laatste culturele evenement dat je bezocht?

Jazzconcert van het Trio van Mike Boddé in cultureel café Bacchus. Ik ben zelf een van de organisatoren van de concerten in Bacchus. Ik weet niet of het een ‘event’ was; ik ben niet zo gek op dat woord: ‘event’… Het klinkt mij te massaal; ik ben meer voor ‘intimiteit’ in de cultuurbeleving.