Bert Jager

Bert Jager - Beeld: Eigen foto

Mijn naam is Bert Jager. Ik ben geboren in 1968 en woon met mijn gezin al 25 jaar in het landelijke dorp Eexterveen waar natuur en landbouw elkaar afwisselen.

  • 56 jaar
  • Eexterveen

Dit mooie gebied met de meanderende rivier de Hunze behoort ook tot het beheergebied van het waterschap Hunze en Aa’s waar ik werk. Bij het waterschap zorg ik voor de bescherming van de kwaliteit van het oppervlaktewater. En dat doe ik niet alleen hier maar ik ondersteun ook waterschappen in Mozambique, Burkina Faso en Ethiopië. Mijn vrije tijd vul ik met een aantal hobby’s; mijn schaapjes, de middeleeuwen, smeden, wandelen en lezen. En waar mogelijk combineer ik ze.

Ook ben ik de laatste jaren de gemeentelijke politiek meer gaan volgen. Daarbij verbaasde ik me steeds meer over de wijze waarop de gemeente met haar inwoners omgaat. En dat is dan ook de aanleiding geweest om me aan te sluiten bij D66. De partij die individuele keuzevrijheid serieus neemt maar inwoners niet aan hun lot overlaat. Voor de gemeenteraadsverkiezingen kun je me vinden op plaats 2 van de kieslijst.

Door mijn raadslidmaatschap wil ik bereiken dat de stemmen van de inwoners daadwerkelijk worden gehoord en dat gebiedsontwikkeling voortaan in samenwerking met iedereen in de omgeving wordt vormgegeven. Deze participatie wil ik bereiken door gemeentelijke ideeën voor ontwikkelingen vroegtijdig met de omgeving te delen.