Nieuws

ZUNDERT – In het Raadhuis in Zundert zijn na de raadsvergadering dinsdagavond de nieuwe vier wethouders van de gemeente Zundert beëdigd. De komende vier jaar vormen zij samen met burgemeester Joyce Vermue het nieuwe college van burgemeester en wethouders.


Ook gemeentesecretaris Freek Compagne behoort officieel tot het gezelschap. Het gaat om vier wethouders: Ralph Bogers (ONPL), Ellie Kools-Hereijgers (ONPL), Judith Kuijpers (D66) en Twan Zopfi (CDA), samen goed voor 3 fte. Kools-Hereijgers en Kuijpers gaan het wethouderschap namelijk beiden parttime invullen. Het nieuwe college is vandaag officieel gestart.

ZUNDERT – Witte rook in Zundert. De partijen ONPL, CDA hebben de formatiegesprekken afgerond en melden een coalitieakkoord én een nieuw college te hebben. Ook brengen ze de namen van de beoogde wethouders naar buiten.

ZUNDERT – ONPL heeft donderdag aan alle partijen kenbaar gemaakt de eerste formatiegesprekken te gaan voeren met de partijen CDA en D66. Hierbij zal David Bömer, die eerder al gekozen werd als informateur, de gesprekken gaan leiden als formateur.

ZUNDERT – In het Raadhuis van Zundert is woensdagavond de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Verdeeld over zeven partijen telt de raad negentien leden.

Een uitstekende score tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor Ondernemend Platteland (ONPL). Zij mag zich in Zundert met voorlopig vijf zetels, een stijging van twee zetels, de grootste partij noemen.

D66 heeft de 2 in 2018 verworven zetels weten te behouden voor de komende raadsperiode.

Cultuur, groen, ondernemen en leefbaarheid. Dat zijn de vier pijlers van het verkiezingsprogramma ‘Zo kan het ook!’ van D66 Zundert.

Take de Beer is lijsttrekker bij D66 Zundert bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Hij is gekozen door de leden van D66 De Baronie.

Jongeren krijgen in Zundert een stem in de politiek. Speciaal voor hen komt er een jeugdraad. Dat hebben de volwassen Zundertse politici dinsdagavond unaniem besloten.

Zaterdag 23 februari nodigde de fractie van D66 Zundert enkele specialisten op het gebied van watermanagement uit in de Annakapel. Op deze informatieve ochtend voerde een panel discussie omtrent de nut en noodzaak van het waterschap, onder leiding van Take de Beer.

De Zundertse D66-fractie wil meer transparantie over de verstrekking van subsidies door de Gemeente Zundert. De fractie diende hiertoe dinsdagavond tijdens de raadsvergadering de motie ‘Openbaar Subsidieregister’ in. Deze motie ontving brede steun.

Statiegeld op blikjes en drinkflesjes? Een goed idee, zo vindt de Zundertse gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering dinsdagavond werd unaniem ingestemd met de door de fractie D66 ingediende motie om als Gemeente Zundert deel te nemen aan de zogeheten Statiegeldalliantie.

D66, de partij die als nieuwkomer deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zundert, komt uit het niets met twee zetels in de raad. De andere nieuweling, Lokaal Perspectief wist één zetel te bemachtigen. Grote verliezer in Zundert was het CDA. Die gaat van zes naar vier zetels.

Ze willen het progressievere geluid laten horen in de gemeenteraad van Zundert. Ze zijn nieuw, komen met een relatief jong team. En ze zijn vastbesloten op zijn minst één, maar liever drie zetels te winnen. D66 doet vol enthousiasme zijn intrede in de Zundertse politiek.