Nieuws

Cultuur, groen, ondernemen en leefbaarheid. Dat zijn de vier pijlers van het verkiezingsprogramma ‘Zo kan het ook!’ van D66 Zundert.

Take de Beer is lijsttrekker bij D66 Zundert bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Hij is gekozen door de leden van D66 De Baronie.

Jongeren krijgen in Zundert een stem in de politiek. Speciaal voor hen komt er een jeugdraad. Dat hebben de volwassen Zundertse politici dinsdagavond unaniem besloten.

Zaterdag 23 februari nodigde de fractie van D66 Zundert enkele specialisten op het gebied van watermanagement uit in de Annakapel. Op deze informatieve ochtend voerde een panel discussie omtrent de nut en noodzaak van het waterschap, onder leiding van Take de Beer.

De Zundertse D66-fractie wil meer transparantie over de verstrekking van subsidies door de Gemeente Zundert. De fractie diende hiertoe dinsdagavond tijdens de raadsvergadering de motie ‘Openbaar Subsidieregister’ in. Deze motie ontving brede steun.

Statiegeld op blikjes en drinkflesjes? Een goed idee, zo vindt de Zundertse gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering dinsdagavond werd unaniem ingestemd met de door de fractie D66 ingediende motie om als Gemeente Zundert deel te nemen aan de zogeheten Statiegeldalliantie.

D66, de partij die als nieuwkomer deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zundert, komt uit het niets met twee zetels in de raad. De andere nieuweling, Lokaal Perspectief wist één zetel te bemachtigen. Grote verliezer in Zundert was het CDA. Die gaat van zes naar vier zetels.

Ze willen het progressievere geluid laten horen in de gemeenteraad van Zundert. Ze zijn nieuw, komen met een relatief jong team. En ze zijn vastbesloten op zijn minst één, maar liever drie zetels te winnen. D66 doet vol enthousiasme zijn intrede in de Zundertse politiek.