Sam Sterk

Sam Sterk - Beeld: Robin van Maanen

Zeewolde betekent veel voor mij.

  • 25 jaar
  • Harderwijk
  • Zeewolde

Zeewolde betekent veel voor mij. Het is de plek waar ik ben opgegroeid, waar ik mijn vrienden heb leren kennen en waar ik mezelf heb ontwikkeld tot de persoon die ik nu ben. Zeewolde is een prachtig stukje Nederland waar de mensen zeer betrokken zijn bij de gemeenschap.  Zeewolde is een vooruitstrevende gemeente. Naast het zijn van een jonge gemeente, is het een zeer duurzame gemeente. De inwoners zijn hier terecht erg trots op. Dit maakt Zeewolde ook uniek. Het is een plek waar ik graag ben en ook graag nog lange tijd wil blijven.
Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de prachtige toekomst van Zeewolde. Het dorp heeft mij al zoveel geboden en ik zou graag willen werken aan de ontwikkeling van het dorp. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs en jeugd. Jongeren die naar de middelbare school gaan, hebben veelal niet de mogelijkheid om hun diploma af te maken in Zeewolde. Zij moeten naar omringende gemeenten om hun middelbare schooljaren te voltooien. Dit zie ik graag anders. Het is belangrijk om in deze jaren van hun leven enige stabiliteit te vinden en de gehele studie kunnen afmaken op één plek zou daar zeker bij helpen.
Ik wil mij inzetten voor een mooie toekomst van een mooi dorp. Zeewolde is een dorp als geen ander. Mensen zijn er trots op om hier te wonen en dat is meer dan terecht.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Horsterwold. Je kan hier heerlijk lopen en fietsen en in de zomer pak ik graag mijn skeelers om even tot mezelf te komen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zeewolde is een jong, ambitieus dorp. Ik zie Zeewolde als een dorp dat kan en zal blijven streven naar duurzaamheid. Dit maakt Zeewolde uniek. Ik zie hierin nog veel mogelijkheden voor verduurzaming in de toekomst.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Dat jongeren ook naast Mavo ook hun Havo en VWO diploma kunnen halen.
  • Meer activiteiten voor jongeren.
  • Meer betaalbare woningen wat meer kansen biedt voor jongeren om aan een woonruimte te komen.