Ko van der Velpen

Ko van der Velpen - Beeld: Wibe Sierksma
De uitdaging aan te gaan om enerzijds het huidige dorpse  karakter van Zeewolde niet te niet te doen en anderzijds een bijdrage te leveren aan Zeewolde toekomstbestendig te maken. I

  • 71 jaar
  • Amsterdam
  • Zeewolde

Mijn naam is Ko van der Velpen,  geboren en getogen in Amsterdam maar daarna in vele plaatsen gewoond van de Betuwe tot Limburg. Uiteindelijk, sinds ik gestopt ben met werken neergestreken in Zeewolde. Wat mij uitstekend bevalt.
Ik ben getrouwd en we. mijn vrouw en ik,  hebben zes kinderen en zes kleinkinderen. Mijn hele arbeidzame leven heb ik gewerkt in de culturele sector: docent, directiefuncties en bestuursfuncties. Woon nu ruim 3 jaar in Zeewolde en met heel veel plezier. Vandaar dat ik nadrukkelijk de ambitie heb om mij in te zetten voor dit prachtige dorp. De uitdaging aan te gaan om enerzijds het huidige dorpse  karakter van Zeewolde niet te niet te doen en anderzijds een bijdrage te leveren aan Zeewolde toekomstbestendig te maken. Ik ben lid geworden van D66 omdat deze partij zo’n mooi uitgangspunt heeft van de vrijheid van het individu zonder mensen aan hun lot over te laten. De innovatieve kracht van D66 en de focus op democratische waarden, welke in de uitvoering voortdurend aan herijking onderhevig behoren te zijn. De debatten binnen D66 leveren dan ook veel inspiratie op.
Ik hoop dat ik met mijn bestuurlijke ervaring de afdeling Zeewolde van D66 Zeewolde weer een stapje verder kan brengen.