Zuid-Holland steunt vergroening provinciale wegen

Het provinciebestuur van Zuid-Holland gaat in gesprek met de gemeente Westland om samen op te trekken bij het planten van bomen langs de provinciale wegen. Dit antwoord kreeg D66-Statenlid Kirsten Wilkeshuis op haar vragen over de actie Make Westland Green Again van D66 Westland.

Provincie gelukkig stuk positiever dan wethouder

De vragen waren ingegeven door de teleurstellende reactie van wethouder Leen Snijders over groen langs N-wegen na de aanbieding van ‘Het grote vergroeningsboek’ door D66-fractievooorzitter Benjamin Hofland: “Het was jammer dat de wethouder een beetje zuur reageerde op een succesvolle actie waar zo ontzettend veel Westlanders hebben meegedacht over het groener maken van onze gemeente. Gelukkig staat de provincie er een stuk positiever in en is er wel degelijk bereidheid om waar dat kan bomen te planten langs provinciale wegen.”

Mooi voorbeeld van samenwerking

“Dit is nou een mooi voorbeeld waarin samenwerking met een andere overheid een meerwaarde heeft voor Westland”, aldus Hofland, “en dit is precies wat D66 voor de komende jaren voor ogen heeft: samen voor Westland”.

In de komende commissievergadering zal de D66-fractie aan wethouder Snijders een reactie vragen op de antwoorden die door Gedeputeerde Staten zijn gegeven.