Zonnepanelen Nederland 3 gepresenteerd

Steunraadslid Maxim van Ooijen, wethouder Leen Snijders en Nederland 3-voorzitter Roy van der Steen op het dak bij de zonnepanelen. Beeld: D66 Westland

Het Westlands Popcentrum Nederland 3 in Wateringen heeft zonnepanelen op het dak liggen. Vrijdag werden deze panelen officieel gepresenteerd door D66-steunraadslid Maxim van Ooijen en wethouder Leen Snijders, verantwoordelijk voor gemeentelijke accommodaties, aan voorzitter Roy van der Steen van Nederland 3.

Van Ooijen nam in 2017 het initiatief voor de aanleg van deze panelen bij de verbouwing van het pand: “Het heeft even geduurd, maar nu nemen we dan toch een mooie stap in de verduurzaming van Westland. Nederland 3 gebruikt een hoop stroom, denk maar aan de koelcellen die dag en nacht aan staan en aan alle culturele activiteiten die overdag plaatsvinden.”

“Er moeten nog een paar laatste werkzaamheden plaatsvinden en dan werken ze”, zegt voorzitter Roy van der Steen, “het geld dat wij besparen aan stroomkosten, kunnen we inzetten voor maatschappelijke activiteiten. Hiermee slaan we dus twee vliegen in een klap.”

Beeld: D66 Westland

Westland meer klimaatbestendig maken is een van de speerpunten van D66 Westland. Maxim van Ooijen: “Met zijn allen moeten we minder fossiele brandstoffen gebruiken. Wij willen dan ook dat de gemeente een fonds instelt waarmee onze inwoners hun huis kunnen verduurzamen. Daarnaast moet de gemeente zelf het goede voorbeeld geven. Deze panelen op Nederland 3 zijn een mooie eerste stap. Nu moeten we doorpakken.”

Beeld: D66 Westland