Tijd voor meer Westlands groen!

Westland is weer verkozen tot de minst groene gemeente van Nederland, zo bleek bij de Groene Stad Challenge afgelopen maandag. De dorpen Monster, Poeldijk, Kwintsheul en
‘s-Gravenzande bungelen eenzaam onderaan de lijst. Om deze tendens te doorbreken pleit D66 voor het invoeren van de “3-30-300-vuistregel”.

3-30-300-vuistregel

De 3-30-300-vuistregel houdt in dat er vanuit elk huis 3 bomen zichtbaar moeten zijn, er in elke wijk 30% bladerdek moet zijn en dat iedereen moet wonen binnen 300 meter van een park of andere groene ruimte.

“Al jaren maken wij ons hard voor meer groen en een betere leefbaarheid in onze gemeente”, zegt fractievoorzitter Benjamin Hofland, “maar het lukt het college maar niet om wat te doen aan onze plek op de ranglijst, daarom is het tijd om drastische en concrete stappen te zetten.”

Beeld: D66

Groenvisie

Momenteel is de wethouder de Groenvisie aan het herschrijven naar aanleiding van vragen en opmerkingen van belangengroepen en raadsfracties. D66 wil dat de 3-30-300-vuistregel in deze visie wordt opgenomen en heeft daarover vragen gesteld aan het college.

“Het is al een tijd stil rondom de Groenvisie, vermoedelijk omdat er ontzettend veel vragen en opmerkingen over de visie zijn gemaakt en er dus veel herschreven moet worden”, stelt Benjamin Hofland, “het is tijd om nu échte stappen te zetten voor meer Westlands groen en dat kan met deze heel simpele groene vuistregel.”