Nog steeds onduidelijkheid over planten bomen

Het college van Westland is niet in staat te achterhalen hoe men met de bomen in de gemeente omgaat, zo blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen van D66 Westland. In de vorige collegeperiode heeft de fractie veelvuldig aandacht gevraagd voor het groenbeleid van de gemeente Westland. Na lang aandringen gaf het college aan het beleid uit 2014-2018 voort te zetten.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

“Tijdens een debat in september 2021 gaf de wethouder aan dat het beleid om voor elke gekapte boom er twee terug te plaatsen voortgezet zou worden”, aldus fractievoorzitter Benjamin Hofland, “wij willen dat de achterstand die we hebben opgelopen door het niet goed uitvoeren van dit beleid geborgd wordt in nieuwe plannen van het college, helaas geeft het college aan dit beleid niet te kennen. We hebben daarom nog een keer vragen gesteld.”

Het college van Westland is druk bezig met het schrijven van een gebiedsgericht plan voor de openbare ruimte. In dit plan komt de strategie rondom groen terug. D66 wil het inlopen van de achterstand bij het planten van bomen vastleggen in deze plannen. Nu blijkt dat het beleid vanuit de vorige collegeperiodes niet erkend wordt door het huidige college is het onduidelijk hoe het college omgaat met de Westlandse bomen.

“Het is verbazingwekkend hoe zoiets belangrijks zo’n rommeltje kan worden binnen de gemeente”, aldus Benjamin Hofland, “dit gaat over klimaat, leefbaarheid en onze toekomst, hier kan en mag je niet willekeurig mee omgaan.”