“Hoog tijd dat Westland zijn verantwoordelijkheid neemt”

D66 Westland wil dat de gemeente het COA gaat ondersteunen bij de huidige asielcrisis. Dagelijks slapen er honderden mensen buiten bij Ter Apel omdat er simpelweg niet genoeg opvanglocaties zijn. D66 vindt dat het tijd wordt, dat de gemeente haar verantwoordelijkheid gaat nemen. Momenteel is Westland de enige grote gemeente die het COA niet ondersteunt.

Beeld: D66

“We hebben in de afgelopen maanden al laten zien dat we als Westland in staat waren om in korte tijd veel Oekraïense vluchtelingen op te vangen”, aldus D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland, “hier mogen we trots op zijn en ik geloof erin dat we dat ook voor deze mensen kunnen doen, de situatie in Ter Apel is te schrijnend om weg te blijven kijken.”

Recent gaf de staatssecretaris aan dat elke hulp, hoe groot of klein dan ook, gewenst is. “We hopen daarom gezamenlijk met de andere partijen te kunnen kijken naar de mogelijkheden hiertoe. We zijn een grote gemeente en dit is hét moment om onze verantwoordelijkheid te pakken”, aldus Benjamin Hofland, die hiervoor bij de komende raadsvergadering een motie indient.