Wiebe Ruttenberg

Wiebe Ruttenberg

Beeld: D66 Wassenaar

Penningmeester

  • 57 jaar
  • Wassenaar

Alhoewel ik al lid ben van D66 sinds 1996 ben ik eigenlijk tot op heden vooral een “snurkend” lid geweest. De laatste 15 jaar was sowieso moeilijk om actief te zijn omdat ik in Frankfurt am Main werkte en woonde. Werken doe ik als gevolg van de COVID-19 pandemie sinds maart 2020 voornamelijk vanuit huis. “Huis” is sinds 2016 Wasssenaar, waar Deirdre en de kinderen vanuit Frankfurt in 2016 naar zijn teruggekeerd.

Mijn achtergrond is financieel-economisch. Sinds augustus 2021 werk ik voor een consultancy die zich richt op cyber-dreigingsanalyses. Daarvoor werkte ik bij de Europese Centrale Bank, De Nederlandsche Bank en het Ministerie van Financiën. D66 is al jaren mijn partij, niet alleen omwille van het sociaal-liberale gedachtengoed, maar vooral ook vanwege de uitgesproken pro-Europese houding. Ik kan uit eigen ervaring vertellen hoe verweven de 27 landen van de Europese Unie met elkaar zijn en hoe belangrijk het is om gezamenlijk de grote en veelal grensoverschrijdende vraagstukken van deze tijd aan te pakken.

Om eerlijk te zijn, de lokale politiek van Wassenaar is daar mee vergeleken wel erg “lokaal”. Aan de andere kant, op lokaal niveau vindt de echte dialoog met de burger plaats, en dus ook de echte toets of politieke ideeën en beleid daadwerkelijk een verschil kunnen maken.

Mijn eigen verschil hoop ik te maken door als penningmeester de beperkte middelen die D66 tot haar beschikking heeft de komende tijd goed te beheren.