Sporten verbindt




Sporten verbindt jong en oud: D66 wil een aantrekkelijk sportaanbod voor jong en oud realiseren. Sportverenigingen stellen een actief ouderenbeleid op en voeren dit in. Naschoolse opvang op sportverenigingen wordt actief gestimuleerd en gefaciliteerd door de gemeente. Doordat jong en oud zich mengen, wordt de betrokkenheid bij elkaar vergroot. D66 vindt dat sportverenigingen dit zoveel mogelijk zelf moeten doen, waarbij de gemeente faciliteert. 

  • Gezond ouder worden: Er is een steeds groter aanbod van sportactiviteiten buiten: bootcamps, yoga in de open lucht. Dat vindt nu veelal een plek in Meijendel, dat daarvoor een te kwetsbaar natuurgebied is. D66 wil daarom sportroutes in de landgoederenroute aanleggen, met verschillende toestellen, geschikt voor ouderen, maar ook leuk voor jongeren.
  • Jeu de Boulebaan: Om mensen naar het centrum te trekken en om een ontmoetingsplek te bieden, wil D66 dat er een jeu de boulebaan in het centrum van Wassenaar komt.
  • Toegankelijke speeltuinen: Goede speeltuinen nodigen uit tot beweging en zijn een ontmoetingsplaats voor kinderen en hun ouders. Ze hebben ook een sociale functie en kunnen verbinding met de natuur tot stand brengen. De Wassenaarse speeltuinen zijn aantrekkelijk voor jong, oud en mensen met een beperking. Schoolpleinen blijven na schooltijd (van 8 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds) open voor kinderen en hun ouders.
  • Meer groene speeltuinen: de gemeente Wassenaar is een groene oase waar mensen graag wonen. Jonge ouders willen hun kinderen graag laten kennis maken met de natuur. Om Meijendel te ontlasten wil D66 dat de gemeente Wassenaar alternatieven biedt door langs de landgoederenroute, bij Duindigt, bij Voorlinden en het centrum van Wassenaar meerdere groene speeltuinen in te richten.