Kandidatenlijst D66 Wageningen

De kandidatenlijst van D66 Wageningen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 is bekend. Wethouder Maud Hulshof, die in het voorjaar reeds verkozen is tot lijsttrekker: “Met deze lijst kan D66 in Wageningen het verschil maken om verder te bouwen aan een groene, duurzame, bruisende stad voor iedereen. Onze leden kozen deze mensen voor de D66 lijst voor Wageningen. We hebben een inhoudelijk en bestuurlijk sterk team met een goede mix van ervaring en nieuw talent.”

De top 10

Op plek 2 staat Laura Kaper. Ze is sinds 2018 actief in de gemeenteraad en is sinds december 2019 de fractievoorzitter van D66 Wageningen. Laura combineert als ondernemer haar visie en ideeën met enthousiasme, een goed netwerk en daadkracht; hierdoor heeft ze al veel projecten weten vlot te trekken.

Ook op de derde plek is een vrouw verkozen. Monique Peters is een geliefde bestuurder/toezichthouder in het brede veld van maatschappelijke ondersteuning, sport, wetenschap en onderwijs.

Op de vierde plaats staat een nieuwkomer in Wageningen: Martin Riesmeijer. Martin woont sinds kort met zijn gezin in Buitenoord, hij is ondernemer in het werkveld van het onderwijs en hij heeft politieke ervaring opgedaan in Groningen.

Radboud van Hal is de volgende ervaren bestuurder op de lijst; Radboud is directeur van een adviesbureau en is bestuurder bij verschillende maatschappelijke- en onderwijsorganisaties en daarnaast ook nog enthousiast scheidsrechter.

Machteld Vos de Wael staat op plek 6. Zij is als theaterregisseur/psychodramaturg actief in het culturele veld en zit inmiddels al een aantal maanden in de gemeenteraad.

Ook Jan-Willem Lammers, op plek 7, is zittend raadslid. Hij vertegenwoordigt de Wageningse raad in Euregio en is actief als bestuurder bij schermvereniging La Prime.

Sara Panis, op plek 8, is reeds zeer actief voor D66, als raadslid en steunfractielid bij de Provinciale Staten van Gelderland.

Robbert Solleveld is als nieuwe masterstudent in Wageningen een mooie aanvulling op plek 9. Hij heeft ruime ervaring bij D66 landelijk en bij de Provinciale Staten van Zuid Holland.

Victoire de Wild, op plek 10, is als docent aan de WUR wellicht bij menig (oud) student bekend. In haar onderzoek specialiseert ze zich op eetgedrag.

De volledige lijst

1. Maud Hulshof
2. Laura Kaper
3. Monique Peters
4. Martin Riesmeijer
5. Radboud van Hal
6. Machteld Vos de Wael
7. Jan-Willem Lammers
8. Sara Panis
9. Robbert Solleveld
10. Victoire de Wild
11. Gerwin Beukhof
12. Rianne van de Ven
13. Kirsten Jeurink
14. Ger Parlevliet
15. Peter Smits
16. Sophie Kijlstra
17. Monique Zwetsloot
18. Femke Jochems
19. Mark Giebels
20. Harry Geenen
21. Martin Keijbets
22. Ed Dumrese
23. Karin van der Burgt
24. Micha Snijder
25. Paul Toxopeus
26. Dennis Gudden

Luister naar onze podcast!

Wil je meer weten over hoe D66 Wageningen over thema’s als Duurzaamheid, Groen, Wonen, Sport, Cultuur en Sociaal-liberalisme in de lokale praktijk denkt? Beluister dan onze podcasts!