D66 niet achter plannen begroting 2024

In een marathonvergadering van ruim 12 uur heeft D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem gezegd dat het college van burgemeester en wethouders zelf de financiële problemen na 2025 heeft gecreëerd. Ook heeft hij herhaald dat dit college de naam van de gemeente beter kan veranderen in ‘gemeente Aagtekerke’.

Na 2025 ontstaan er namelijk grote tekorten in de begroting van de gemeente Veere. Het college zegt dat dat komt omdat het Rijk onvoldoende geld heeft vrijgemaakt voor gemeenten. “Maar het college vergeet dan dat het zelf vorig jaar de parkeertarieven voor toeristen met 1 miljoen euro heeft verlaagd,” aldus Jacco van Maldegem.

Van Maldegem kraakte verder het idee van het college om met citymarketing aan de gang te gaan. “Meer toeristen is het laatste wat Veere nodig heeft. En in citymarketing om toeristen te verleiden om niet naar de kust te gaan, gelooft D66 niet,” zo vat Van Maldegem het D66-betoog samen.

Ook stond Van Maldegem in zijn verhaal stil bij de verkeersproblematiek in Grijpskerke, de keuze van de wethouder Financiën om de hondenbelasting weer niet af te schaffen en een eerlijkere verdeling van de belastingen tussen huishoudens met 1 en huishoudens met meer dan 1 persoon. Van Maldegem: “Mensen die alleen wonen, betalen namelijk relatief veel belasting. Dat kan en moet anders volgens D66.”