College levert Veerse appartementen uit aan rijke investeerders

43 appartementen aan de Kievitenlaan in Veere dreigen in handen te vallen van investeerders, die geld willen verdienen door die huizen te verhuren aan toeristen. Terwijl dat niet is toegestaan volgens de huidige vergunningen en de woningmarkt krap blijft. Dat bleek tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 juni.

Prima starterswoningen

 D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem reageerde met grote verbazing: “Het college beloont zo illegaal gedrag van rijke mensen die bewust de regels overtreden. Volgens Van Maldegem is deze zaak een nieuw voorbeeld van hoe prima starterswoningen omgezet worden in vakantiehuizen. 

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Eerste dode letter coalitieakkoord?

Het nieuwe college van SGP, HVV, VVD en ChristenUnie heeft opgeschreven dat ze recreatieve verhuur door particulieren in Veere wil beperken. “De eerste dode letters in het coalitieakkoord lijken we zo te hebben gevonden,” aldus Van Maldegem.

Appartementen straks onbetaalbaar voor jongere

Als toeristische verhuur toegestaan wordt, stijgen de huizen in waarde en worden ze onbereikbaar voor starters in onze gemeente, stelt de D66’er. In de gemeente Veere is net als in de rest van Nederland de woningnood groot. Zeker onder jongeren die hun eerste stekje zoeken binnen de gemeente.

Gemeente moet grenzen stellen én handhaven

Binnen Veere is de grote vraag naar toeristische overnachtingen een extra tegenstander voor jongeren met een niet al te grote beurs. Van Maldegem: “Dat vergt dus een gemeentebestuur dat grenzen stelt en dat zegt dat huizen zijn om in te wonen en niet om recreatief te verhuren.”