Luuk Adema

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

“Een toegankelijke en overzichtelijke gemeente voor ondernemers waar kansen liggen voor jongeren. Daar ga ik voor!”

  • 29 jaar
  • Sneek
  • Sneek

Als jonge ondernemer ben ik gestart mijn droom na te jagen. Een eigen restaurant waar mensen samenkomen en kunnen genieten. Het najagen van mijn droom is een kans die ik heb gekregen én een kans die ik heb gepakt.
Daarom wil ik mij nu inzetten voor een kansrijke gemeente voor ondernemers. We wonen en werken tenslotte in de mooiste gemeente van Nederland. Het moet hier bruisen van energie in de toeristische sector, horeca, detailhandel en vele andere sectoren. Met elkaar moeten we het maken.
Ik ga me inzetten om duidelijkheid te creëren en deze gemeente overzichtelijker en gemakkelijker te maken voor ondernemers.

Voor onze jonge inwoners van Súdwest-Fryslân wil ik een kansrijke gemeente creëren. Hier kun je doen wat je leuk vindt, waar je blij van wordt en bovenal: wonen waar je wil. Tegenwoordig is het voor velen heel lastig om een fijne woning te kunnen vinden en al helemaal voor alleenstaande jongeren en starters. Wanneer jong volwassenen na hun studie terug willen komen naar onze gemeente dan wil ik dat dit mogelijk is. Daarom moeten er op duurzame wijze woningen worden gebouwd die aantrekkelijk zijn voor jongeren. Hoe mooi zou het zijn om deze woningcrisis eerst op te vangen met een locatie waar mensen in een tiny house kunnen wonen. Er zijn genoeg opties die worden benoemd; nu is het tijd om van deze benoemingen daden te maken en een gemeente te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Daar wil ik mij de komende vier jaar voor inzetten.

Onze centra in de gemeente.
Ik hou ervan dat het bruist en leeft, er is onwijs veel gezelligheid in onze gemeente waar ik graag van geniet.

Ik zie mooie kansen voor onze gemeente op het gebied van toegankelijkheid. Zowel voor inwoners zelf als mensen van buiten onze gemeente. De gemeente qua organisatie kan toegankelijker voor onze inwoners en voor mensen van buiten onze gemeente kunnen we Sûdwest Fryslan nog aantrekkelijker maken.

– Een kansrijke gemeente voor ondernemers.
– Een gemeente waar jongeren zijn of haar talent kan ontwikkelen.
– Een gemeente waar iedereen zich echt thuis mag voelen.