“Allereerst vind ik het persoonlijk een eer om hier te mogen staan. Voor mij heb ik in deze gemeente kansen gekregen en kon ik vol liefde opgroeien.”
“Dit is nog steeds de gemeente waar ik mijzelf kan ontplooien en kan ontwikkelen tot een trotse ondernemer. In deze gemeente voel ik mezelf thuis en woon ik met plezier.
Helaas voelt onze gemeente niet voor alle inwoners zo tichtby. Wij wonen in een plattelandsgemeente waar je moet knokken voor je eigen gedachtengoed.
Bent u het met onze fractie eens dat wanneer u iets afwijkt van de norm, u in onze gemeente nog steeds anders bent? Dat er helaas nog steeds gek wordt gereageerd als twee mannen of twee vrouwen een woning kopen of, een ander voorbeeld, een statushouder die moest vluchten vanwege zijn godsdienst nog steeds wordt gezien als die moslim die hier niet hoort?
Daarom vraagt de fractie van D66 zich af, staat onze gemeente wel zo dicht bij haar inwoners zoals we dit het college vaak horen zeggen? Inclusiviteit betekent voor onze fractie dat iedereen echt mee mag doen. Ook onze inwoners in de bijstand, de regenboogleraar en de medewerker van de buitendienst die wat extra aandacht nodig heeft. Inclusiviteit is volgens D66 een stuk breder.
Beste college, open uw ogen en kijk met een wijde blik de gemeente in. Daarom vragen wij u, waarom wordt het woord inclusiviteit welgeteld 0-keer benoemd in de begroting?
Wij zijn niet inclusief, wij accepteren alleen. Er worden miljoenen uitgegeven, maar wat is de reden dat u dit onderwerp volledig links laat liggen? Graag een reactie hierop.