Fractievoorzitter Pepijn Pi wint ‘Sjebbetige Sjotelsplak’ van De Flaarisse

Tijdens de sleuteloverdracht van de Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse Gelaen kreeg fractievoorzitter Pepijn Pi de ‘Sjebbetige Sjotelsplak’ 2023 uitgereikt op zijn naam.

Pepijn Pi met Ton Raven en Angelique Frederix - Beeld: D66

Inbreng D66 Algemene Beschouwingen en Begroting 2023

Pepijn kreeg deze onderscheiding van De Flaarisse vanwege de inbreng van D66 tijdens de begrotingsbehandeling en de algemene beschouwingen in november vorig jaar. In het betoog haalde onze fractievoorzitter Pepijn fel uit naar Forum voor Democratie en hun gevaarlijk complot-gedachtegoed in de raad. Met een humoristische blik, zoals dat hoort bij Carnaval, kreeg Pepijn daarom deze onderscheiding op zijn naam. Pieter Meekels (2017), Ton Raven (2018), Berry van Rijswijk (2019), en Angelique Frederix (2020) gingen Pepijn (2023) voor.

Fractievoorzitter Pepijn Pi en Burgerlid Björn Bonten - Beeld: D66

Reactie Fractievoorzitter

’’Geheel onverwachts de ‘’hoogste’’ onderscheiding van De Flaarisse Gelaen binnengesleept. Ik mag me nu plaatsen tussen het kleine groepje grootheden in Sittard-Geleen, wat een eer! En ja, ‘t maakt niet uit wat ze over je praten, als ze maar over je praten kreeg ik te horen, dus ik voel me een echte winnaar’’ aldus fractievoorzitter Pepijn Pi.

Sjebbetige Sjotelsplak - Beeld: D66