Deutschland-ticket op Limburgse trajecten?

Statenlid Leon Vaessen stelt vragen aan het College van GS inzake het ‘Deutschland- ticket’ waarmee voor € 49,- per maand door geheel Duitsland gereisd kan worden en het gebruik van dit ticket voor Limburgse grensoverschrijdende-lijnen die aansluiting vinden met Duitsland.

Leon Vaessen (Aachen) - Beeld: D66

Overijssel

Vandaag lazen we het artikel “Goedkoper over de grens met ‘Deutschlandticket’, provincie betaalt reis tot de grens” op de website van RTV Oost. In het artikel is te lezen dat de Provincie Overijssel middelen gaat inzetten om het ‘Deutschland- ticket’ waarmee voor € 49,- per maand door geheel Duitsland gereisd kan worden, ook bruikbaar te maken op een aantal trajecten in de provincie. Inwoners van Overijssel (en Nedersaksen) worden zo in de gelegenheid gesteld om vanaf Enschede en Hengelo al gebruik te maken van het ‘Deutschland-ticket’.

Internationaal reizen

De Provincie Overijssel wil reizen over de grens naar Duitsland op deze wijze makkelijker maken. Ze hopen en denken dat op deze manier voor grensoverschrijdend verkeer meer de trein genomen wordt. Eerder heeft men positieve ervaring op gedaan met een soortgelijke inzet van het Duitse 9-euro ticket.

Schriftelijke vragen

In dit kader een aantal vragen aan het college:

Nieuwsbericht 1Limburg

Lees hier het interview van Leon Vaessen met betrekking tot de schriftelijke vragen: