D66-fractie eist via brief openheid inzake Huis aan de Markt

het Huis aan de Markt vormt de komende decennia hét gezicht van de historische Markt te Sittard. De fractie van D66 eist via een open brief aan het college openheid inzake de resultaten van de inwonersenquête omtrent het Huis aan de Markt.

Fractie D66 - Beeld: D66

Beantwoording Art. 43 vragen

Middels schriftelijke vragen heeft fractievoorzitter Pepijn Pi al eerder het college verzocht om de resultaten van de inwonersenquête in alle transparantie te delen met de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Tot grote verbazing van D66 is het college niet bereid om openheid te geven over het miljoenenproject Huis aan de Markt.

Eis D66 om openheid

Pepijn, Björn en Ellen doen middels een open brief alsnog een poging om openheid van zaken te krijgen over de input geleverd door onze inwoners. D66 vindt dat de gemeenteraad, als volksvertegenwoordigend orgaan, juist behoort te beschikken over publieke resultaten. Zeker omdat er met de enquête ook nog eens meer dan 13.500 euro gemeenschapsgeld gemoeid is.

Open brief D66

De open brief van de D66-fractie kunt u lezen via onderstaande link.

Interview Pepijn Pi, Forum op Maandag — BieOs.

Fractievoorzitter Pepijn Pi was te gast in de Forum op Maandag-uitzending van Frans Schoonen om te reageren op de beantwoording van de schriftelijke vragen. Het interview kunt u hieronder terugluisteren.

Raadslid Pepijn Pi (D66): Huis aan de Markt, Sittard — antwoorden College van B&W op vragen D66

Fractievoorzitter Pepijn Pi Van de Venne - Beeld: European Parliament (EP)

Tweede interview, Forum op Maandag — BieOs.

Naar aanleiding van de open brief van D66 inzake de inwonersenquête Huis aan de Markt was fractievoorzitter Pepijn Pi wederom te gast in de uitzending bij Frans Schoonen. Hieronder kunt u de uitzending beluisteren.

Raadslid Pepijn Pi (D66): Huis aan de Markt, Sittard — open brief D66 aan College van B&W

Fractievoorzitter Pepijn Pi Van de Venne - Beeld: De Fotovakvrouw