Daniël Muller: ‘Samen bouwen aan sterke gemeenschappen’

Nummer 2 op de D66 lijst

Daniël Muller - Beeld: Daniël Muller

Daniël Muller

De 47-jarige Daniël Muller uit Gemonde staat voor het samen bouwen aan een sterke gemeenschap in de wijken en dorpen van gemeente Sint-Michielsgestel. Hij staat bij de gemeenteraadsverkiezingen op nummer 2 van de lijst van D66. Daniël Muller vertelt: “Ik leef volgens het motto ‘alleen ga je snel, samen kom je verder’. Dit leerde ik al vroeg op de voetbalvelden van het dorp waar ik ben opgegroeid. Later coachte ik de jeugd en leerde ik hen op mijn beurt hoe te winnen als team. Door de sterke punten van de een te gebruiken om de zwakke punten van de ander te compenseren.”

Aandacht voor onze jeugd

“Ook in dorpen doe je het samen,” vervolgt Daniël. “Onze jeugd verdient hierbij bijzondere aandacht. In mijn werk bij de Jeugdgezondheidszorg van de GGD zie ik hoe belangrijk deelname aan verenigingen is voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Zorg ook dat kinderen die opgroeien in armoede naar sportles en muziekles kunnen. De gemeente heeft de gezinnen in kaart en zou dit moeten stimuleren, zonder dat het kind een stempel krijgt. Ik vind dat je elkaar zo moet helpen, maar denk ook dat je er problemen mee voorkomt. We worden er als groep beter van. Er moet ook oog zijn voor andere kwetsbare mensen, zoals eenzame ouderen of chronisch zieken. Buurthuizen, dorpsraden, verenigingen en bewonersinitiatieven spelen daarbij een belangrijke rol. Het is een van de belangrijkste taken van de gemeente om deze te steunen.”

Werken aan positieve gezondheid

Een andere manier om dorpen duurzaam te maken is om meer aandacht te geven aan preventie en positieve gezondheid. “Natuurlijk zonder betuttelend te zijn. Het gaat erom dat er altijd gezonde keuzes beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld op scholen, in kantines en via de voedselbanken. Ook een groene omgeving draagt bij aan gezondheid. Om het sporten nóg beter toegankelijk te maken, willen we in parken of op grasvelden in de wijken en dorpen sport- en speelvoorzieningen realiseren.”

Huizen voor onze starters

Tenslotte vindt Daniël dat mensen moeten kunnen blijven wonen in het dorp en de wijk waar ze altijd gewoond hebben. Dat geldt zowel voor starters in de woningmarkt als senioren. “Als we de mensen in onze gemeente willen houden, zullen we moeten bouwen. D66 heeft woningbouw bovenin de prioriteitenlijst staan. Op deze wijze versterken we de banden tussen de mensen en zorgen we voor een sterke gemeenschap waarin mensen voor elkaar klaar staan.”