Jan Taks

Jan Taks - Beeld: D66 Sint-Michielsgestel

In het huidige politieke landschap kan D66 in onze gemeente het verschil maken. Als landelijke partij hebben we netwerken in de regio en bij de provincie en het rijk. Metwortels in de lokale politiek kunnen wij het ‘midden’ invullen en verbindingen leggen.

Mijn achtergrond

Ik heb ervaring en deskundigheid op een groot aantal beleidsterreinen. Op dit moment ben ik actief voor drie gemeenten (Maasdriel, Zaltbommel en Lingewaard). Als voormalig lijsttrekker en fractievoorzitter heb ik ervaring met de plaatstelijke politiek. Bovendien kan ik met mijn ervaring op strategische en bestuurlijk niveau van meerwaarde te zijn.

Wat is mijn lievelingsplek in de gemeente?

De locatie van de waterkrachtcentrale. Deze locatie brengt mij terug bij wat we (vele vrijwilligers, mijn zoon Bram en ik) gedaan hebben om de waterkrachtcentrale te bedenken, te realiseren en te onderhouden.

Welke kansen zie ik voor onze gemeente?

Zoveel als mogelijk gebruik maken van de strategisch ligging van onze gemeente in de driehoek Tilburg, den Bosch en Eindhoven. En daarnaast een onderscheidende rol spelen in de energietransitie.

Welke drie zaken wil jij als raadslid veranderen?

  • De bestuursstijl, met een nieuwe elan, zoals daarover op landelijk niveau wordt gesproken, in de praktijk brengen.
  • Politiek dichter bij de samenleving brengen.Transparantie en betrouwbaarheid vergroten.
  • De bureaucratie actief terugdringen.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij die respectvol is naar en rekening houdt met iedereen. Die staat voor betrouwbaarheid en transparantie en waarbinnen je zelf kunt zijn. Maar ook een partij die ruimte geeft voor innovatie en toekomstgericht is.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

’10 miljard monden’. Gaat in op een uiterst urgente en belangrijk mondiaal maatschappelijk vraagstuk (voedsel voor en gezondheid van alle mensen over de hele wereld)

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Noord-Brabants museum Er was een tentoonstelling over grote Brabantse gezinnen. Ik kom uit zo’n gezin.