Nils ter Braake

Beeld: Edwin Mulder

Ik ben bijzonder blij om als gemeenteraadslid voor D66 Pijnacker-Nootdorp te zijn benoemd. Mijn doel is om de gemeente nog mooier, fijner en gezonder te maken om in te wonen, te werken en te leven.

  • 33 jaar
  • Pijnacker
  • Hij/hem

Ik wil onze gemeente nog mooier, fijner en gezonder maken door bij belangrijke beslissingen mij af te vragen: hoe zal mijn dochter over 5 of 10 jaar hier op terug kijken en wat is in haar lange termijn belang?

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Groenzoom. Hier ga ik wandelen met mijn dochter en vrouw of in mijn eentje wielrennen. Het is fijn om midden in de Randstad een mooie groenstrook naast de deur te hebben.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie voor de gemeente de kans om voor elkaar te krijgen dat de zorg en ondersteuning zo dichtbij mogelijk is georganiseerd en er wordt naar je omgekeken. De zorgvraag staat centraal, niet het geld en niet de instelling. Bij de uitvoering van de jeugdwet en de Wmo is dat het uitgangspunt. Ook voor zorginstellingen waar de gemeente niet bevoegd is, zoals verpleeghuizen, draagt zij een verantwoordelijkheid.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil graag aan de slag met belangrijke uitdagingen in het sociaal domein zoals de nieuwe wet inburgering
  • zorgen voor nieuwe woonzorginitiatieven voor mensen met GGZ problematiek
  • zorgen voor nieuwe woonzorginitiatieven voor ouderen

Wat is je favoriete boek
(en waarom)?

Liefde in tijden van cholera van Gabriel Garcia Marquez. Omdat het laat zien dat het nooit te laat is op zoek te gaan naar liefde en een partner.