Inge van Beers sluit zich aan bij D66 fractie

Nieuw lid

Met genoegen kondigt Inge van Beers aan dat zij per 11 juni 2024 officieel lid is geworden van de D66 fractie in de gemeente Oisterwijk. Na een periode van zorgvuldige oriëntatie en overweging heeft zij besloten zich aan te sluiten bij D66 vanwege de inhoud en de richting van het partijprogramma, dat goed aansluit bij haar eigen waarden en doelen.

Van Beers heeft als eenmansfractie mooie resultaten bereikt, zoals het vergroten van de betrokkenheid van jongeren bij maatschappelijke thema’s door de organisatie van het vmbo-jongerenpanel op Durendael, het betrekken van inwoners bij de financiële uitdagingen van de gemeente, en de samenwerking met het landelijke expertteam voor de recreatieparken zonder toeristisch perspectief.

“In mijn werk merkte ik echter dat het prettiger is om samen te werken met anderen in plaats van er alleen voor te staan,” zegt Van Beers. “De oriëntatie op verdergaande samenwerking met een van de fracties binnen de gemeente Oisterwijk was dan ook een logische volgende stap.”

Een van de belangrijkste redenen voor haar keuze is het beleid van D66 ten aanzien van woningbouw en leefbaarheid in de gemeente Oisterwijk, inclusief de recreatieparken. Daarnaast waardeert Van Beers de integere en transparante bestuursstijl van D66, met betere inspraak voor de inwoners. “Ik vertrouw erop dat ik samen met D66 en de inwoners onze gemeente een stukje mooier kan maken.”

Samen verder

Sharon Kroon, fractievoorzitter van D66, is enthousiast over de toetreding van Van Beers: “Haar ruime ervaring en uitgebreide kennis zijn een waardevolle aanvulling op onze fractie. Samen kunnen we verder bouwen aan een rechtvaardige en vooruitstrevende toekomst voor de gemeente Oisterwijk en haar inwoners.”
 
Wij kijken ernaar uit om ons samen, namens D66, in te zetten voor de gemeente Oisterwijk en zo onze gemeente aantrekkelijk te houden voor jong en oud waar natuur, leefbaarheid en duurzaamheid hand in hand gaan.