Schuldhulpverlening

We merken het allemaal: het leven wordt duurder. Als gevolg van al maar toenemende inflatie en de exploderende energiekosten.

Op Prinsjesdag werd bij de Troonrede duidelijk dat het kabinet geld vrijmaakt om een energieprijsplafond te regelen. Natuurlijk zijn we daar blij mee.

Maar toch: in een tijd waarin alles steeds duurder wordt, de kosten van energie zo hoog zijn dat huishoudens minder te besteden hebben, worden steeds meer Oisterwijkers geconfronteerd met betaalachterstanden en schulden. Mensen met een baan, met een koopwoning. Die je voorheen niet vaak tegenkwam bij schuldhulpverlening.

Positief

D66 is heel positief over het beleidsplan Schuldhulpverlening dat dat aan onze gemeenteraad in de laatste raadsvergadering werd voorgelegd. Tegelijkertijd maken we ons zorgen over de groep van middeninkomens. Elke schuldhulpverlener kan je vertellen dat de drempel om naar schuldhulpverlening te gaan best hoog is. En dat sanering van schulden ook behoorlijk veel tijd vraagt. Dus hoe eerder mensen zich melden voor advies of begeleiding, hoe beter. Want voorkomen is beter dan genezen.

Motie

Om dat te bereiken hebben we het college met een motie gevraagd om alle mogelijke communicatiemiddelen in te zetten om iedereen te bereiken. Onze motie kreeg brede steun en daar zijn we blij mee! Want wij laten niemand vallen.

Advies

Bent u op zoek naar advies? Bij loket Wegwijs Oisterwijk kunt u terecht met al uw vragen rondom geldzaken. U kunt bellen met het telefoonnummer (013) 30 30 440 of een e-mail sturen naar [email protected]