Investeren in vernieuwing scholen

D66 is blij met het besluit om de komende jaren te investeren in renovatie en vernieuwing van álle onderwijsgebouwen en schoolterreinen in Oisterwijk.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering donderdag 1 februari, stond behalve een burgerinitiatief en een motie ten behoeve van starters op de woningmarkt, ook het integraal huisvestingsplan voor onderwijsgebouwen op de agenda.
Het dreigde vooral een technische, financiële discussie te worden. Fractievoorzitter Sharon Kroon: “Ik vind het echter eerst en vooral een maatschappelijk vraagstuk. Onderwijshuisvesting gaat over veel meer dan alleen stenen. Het is de plaats waar kinderen vijf dagen per week spelen en leren”.

Onderwijs verandert continue en dus moeten we ervoor zorgen dat onze schoolgebouwen niet alleen voldoen aan de huidige behoeften, maar ook toekomstbestendig zijn.
Schoolgebouwen moeten een fijne plek zijn voor leerlingen om te leren en voor onderwijspersoneel om in te werken. Een fijn en toekomstbestendig schoolgebouw draagt mogelijk bij aan betere leerprestaties. En draagt daarmee bij aan kansengelijkheid!
D66 vindt dat er een financieringsplan moet komen die voor álle scholen in Oisterwijk bestemd is, zodat onze Oisterwijkse jeugd gaat profiteren van moderne schoolgebouwen.

Het burgerinitiatief ten behoeve van de gedenknaald op het KVL kan rekenen op de steun van D66. Daarom dienden wij gezamenlijk met PRO en CDA hier een amendement voor in.
We zijn blij dat deze raadsbreed werd gesteund. Het was voor ons raadslid Jan van Ginneken aanleiding om de vraag te stellen of er niet standaard een budget voor dit soort
burgerinitiatieven kan worden gereserveerd.
Om de betrokkenheid van onze inwoners te verstevigen en ook een plek te geven binnen gemeentelijk beleid vinden wij burgerinitiatieven heel erg belangrijk. D66 zal zich hier hard
voor maken!