Lydie Vellema

Lydie Vellema - Beeld: Gruytphotography

Lydie Vellema woont sinds het begin van 2016 met heel veel plezier met haar gezin in Oegstgeest. Zij zijn hier neergestreken na ruim 22 jaar in het buitenland gewoond te hebben. Van 2018 tot 2022 zit Lydie voor D66 in de gemeenteraad.

  • 54 jaar
  • Oegstgeest
  • Zij/haar

In mijn periode als raadslid zal ik mij inzetten voor het creëren van kansen voor iedereen, en het stimuleren van initiatieven vanuit ons dorp Oegstgeest.

Het onderwijs is mijns inziens de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en het ontwikkelen van je talenten. Je ontdekt waar je goed in bent en dat ongeacht wie je bent en wat je achtergrond is. Goed onderwijs begint met goede onderwijshuisvesting. Sinds mijn aantreden in de gemeenteraad heeft D66 zich ook beziggehouden met aandacht te vragen voor de sterk verouderde scholenhuisvesting in Oegstgeest. En daar vaart mee te maken. Zelf kom ik uit een onderwijsgezin en heeft onderwijs mijn speciale interesse.

Als zelfstandig ondernemer draag ik ondernemend Oegstgeest een warm hart toe. Financiën en economische zaken zijn belangrijke beleidsterreinen voor ons dorp. Bedrijven en instellingen moeten het aantrekkelijk vinden om zich hier te vestigen; bereikbaarheid, duurzaamheid, goed opgeleide mensen zijn factoren die meetellen. Het in het algemeen stimuleren van werkgelegenheid is van belang voor elke bewoner van onze gemeenschap en dat dient ook hoog op de agenda te staan. Aansluiting vinden in de Leidse regio, een fair trade gemeente worden, met de winkeliers meedenken zijn aandachtspunten. D66 heeft eind 2018 een initiatiefvoorstel ingediend om de zondagsopenstelling te verruimen.

Ik zie D66 als een sociaal liberale partij die keuzevrijheid en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel heeft staan. Op eigen kracht, in vrijheid dienen mensen zoveel mogelijk hun eigen keuze te kunnen maken. Keuzes die hen verder brengen om zich te ontwikkelen en deel te nemen aan onze economie. Door mijn ervaring (o.a. als management consultant en cao onderhandelaar) en opleiding (Bestuurskunde) kan ik een bijdrage leveren aan een liberaal maar zeker sociaal D66!