Jolijn Kouwenhoven

Jolijn Kouwenhoven - Beeld: Gruytphotography

Jolijn Kouwenhoven (1986) is sinds maart 2018 aan de fractie van D66 Oegstgeest verbonden en is momenteel raadslid en fractievoorzitter. Ze zet zich daarbij in op het gebied van financiën, economie, sociale zaken en werkgelegenheid en cultuur.

  • 37 jaar
  • Oegstgeest
  • Oegstgeest
  • Zij/haar

Als geboren en getogen Oegstgeestenaar, heb ik mogen opgroeien in ons mooie dorp. Een voorrecht. Oegstgeest is groen, veilig, sociaal en heeft de luxe van een grote stad om de hoek. Ik heb Oegstgeest in al die jaren zien groeien en veranderen. Maar bovenal voel ik me verbonden met het dorp waar ik vandaan kom. Als raadslid wil ik me inzetten om de plek waar mijn roots liggen beter, mooier en vooral toekomstbestendig te maken zodat wij Oegstgeest goed door kunnen geven aan volgende generaties.

De kempenaerstraat: ik geniet van een zaterdag lekker winkelen in de kemp, langs alle winkels, kletsen met de winkeliers en dan heerlijk lunchen in de straat. Dit vond ik vroeger al leuk en dat is weinig veranderd.

De gemeente moet er op de eerste plaats voor de inwoners zijn, hier zie ik veel mogelijkheden voor verbetering.

Een divers woonaanbod, gericht op het sociale en middensegment
Het beheer en behoud oppakken en niet de gemeente laten stilstaan, Oegstgeest toekomstbestendig maken;
Een betere communicatie tussen inwoners en gemeente.

D66 betekent voor mij zichtbaar jezelf zijn. Gelijkwaardigheid voor iedereen, gericht op een maatschappij waar iedereen gelijke kansen heeft en krijgt.

A Handmaids Tale: dit boek las ik in één ruk uit. Een helse wereld waar vrouwen worden onderdrukt en gebruikt worden als broedmachine maar aan de andere kant een boek waar de kracht van de vrouw geweldig wordt neergezet.

Opening van het Leids International Film Festival. Ik ga graag naar verschillende culturele events, dat is met de paplepel ingegoten. De opening van LIFF is gewoon de laatste op het lijstje. Op dit moment is in het Catherijneconvent een mooie tentoonstelling over Maria Magdalena, daar wil ik graag heen.