Partijdige Kieswijzer: D66 en Progressief Oegstgeest

Net als D66 is Progressief Oegstgeest een groene partij. Daarnaast zijn beide partijen progressief en sociaal. Toch zijn er ook verschillen, die lees je in de partijdige kieswijzer.

Afgelopen periode heeft D66 vaak samen met PrO opgetrokken als het om sociale woningbouw of verduurzaming gaat. Helaas heeft PrO in de afgelopen periode als collegepartij niet altijd evenveel kunnen bereiken op deze onderwerpen.
 
We merken dat we veel overeenkomsten hebben met PrO maar dat onze oplossingsrichtingen soms verschillen. Je leest er alles over in deze partijdige kieswijzer

Lees hier verder over onze standpunten in ons verkiezingsprogramma

Partijdige kieswijzer: D66 en Hart voor Oegstgeest

Groen en democratie staan zowel voor D66 als voor HvO centraal. We komen daarbij vaak wel tot radicaal andere conclusies. Voor HvO lijden deze uitgangspunten tot een houding waarbij de partij minder rekening lijkt te houden met wat er om ons heen gebeurd.

In de afgelopen periode hebben wij elkaar gevonden in het formuleren van duidelijke randvoorwaarden voor ruimtelijke ontwikkelingen en het eisen van open en transparant bestuur. Daarnaast zijn er inhoudelijk echter ook de nodige verschillen. Lees daarover meer in deze partijdige stemwijzer.

Lees hier verder over onze standpunten in ons verkiezingsprogramma

Partijdige kieswijzer: D66 en CDA

Het CDA is een conservatieve partij met christelijke wortels. D66 is een sociaal-liberale partij. Ons doel is om mensen meer keuzevrijheid te geven. De afgelopen jaren hebben we goed met het CDA samengewerkt. Toch zijn er ook duidelijke verschillen. Je leest er alles over in onze partijdige kieswijzer.

Ondanks dat het CDA en D66 elkaar inhoudelijk op een aantal onderwerpen prima kunnen vinden zitten de verschillen in de ambities en het tempo waarmee aan de slag gegaan worden. Hier wordt bij het CDA de conservatieve houding snel zichtbaar in de manier van handelen ten opzichte van de progressieve houding van D66.

Lees hier verder over onze standpunten in ons verkiezingsprogramma

Partijdige kieswijzer: D66 en VVD

De VVD is een conservatieve partij met liberale wortels. D66 is een sociaal-liberale partij. Ons doel is om mensen meer keuzevrijheid te geven. Iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen. Over het algemeen is het verschil dat de VVD “Iedereen vrij laat”, en dat het daar stopt. Er zijn dus duidelijke verschillen. Je leest er alles over in onze partijdige kieswijzer.

Visie VVD op sociaal en groen is dat het vooral betaalbaar moet blijven, van D66 dat iedereen verbinding kan blijven houden met de maatschappij en niet “door de ondergrens” zakt.

De VVD is trots op de bereikte resultaten financieel resultaten, gerealiseerde woningbouwprojecten en investeringen in sport over de laatste 10 jaar. D66 is hier gezien het tekort aan sociale en middeldure woningen en de financiële situatie rond het onderhoud van wegen en groen kritisch op.

Lees hier verder over onze standpunten in ons verkiezingsprogramma