D66 Nuenen wil werken aan een groene en duurzame gemeente

Zonnepanelen in Nuenen - Beeld: D66 Nuenen

Hoe vrij ben je als je je zorgen maakt over het klimaat? Over hoe schoon de lucht is die je inademt? Over droge zomers en winters zonder vrieskou? Over de hele wereld staan mensen op voor een wereld zonder deze zorgen. Zij vragen de politiek om meer dan woorden. Zij vragen om daden voor een schonere aarde.

Voor daden is geen verdeeldheid, maar samenwerking nodig. Voor grote keuzes die niet iedere paar jaar veranderen.

Na het Parijsakkoord, de historische klimaatwet van politieke partijen van links tot rechts en een klimaatakkoord is het tijd voor daden.


D66 Nuenen ziet veel kansen voor het opwekken van zonne-energie op grote daken. Op bedrijventerreinen ligt wat ons betreft nog een grote kans: Hier ligt veel “leeg” oppervlak dat gebruikt kan worden voor zonnepanelen. Voor windenergie zien we in Nuenen minder mogelijkheden, met uitzondering van windmolens nabij Gulbergen, als onderdeel van een samenhangende ontwikkeling.
Samen zetten we koers naar een schone aarde. We laten iedereen vrij van zorgen en zorgen dat iedereen mee kan doen.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.