Ingrid Volbeda

Beeld: M.R. Westerveld

Mijn naam is Ingrid Volbeda en ik woon aan de rand van het groene Hoog Zandveld. Na 24 jaar in De Bilt gewoond te hebben, ben ik in februari 2016 naar Nieuwegein teruggekeerd. Precies op de plek waar ik vanaf 1975 een aantal jaren heb gewoond.

  • 57 jaar
  • Utrecht
  • Nieuwegein
  • Zij/haar

Sinds oktober 2010 ben ik lid van D66. Ik ben lid geworden, omdat ik eigenlijk al vanaf het moment dat ik mocht stemmen D66 heb gestemd en mijn oudste zoon op een leeftijd kwam dat hij zich ging interesseren voor politiek. Maar zijn interesse is niet de reden geweest om lid te worden. Wel het laatste zetje, want het idee speelde al langer door mijn hoofd. Ik voel mij thuis bij D66. Het pragmatische van D66 past mij als een goed zittende jas. Net als het sociale en liberale.

Vrij zijn en vrij denken. Gelijke kansen voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, geloof, opleiding en seksuele voorkeur.
In het dagelijks leven werk ik als Ambtelijk Secretaris van een examencommissie bij de Hogeschool Utrecht. Hiervoor ben ik jarenlang Senior Managementassistente bij diezelfde hogeschool geweest. Alleen bekeek ik het onderwijs toen vanaf de andere kant. Het geeft mij energie om als spin in het web te fungeren. Je kunt met alle mogelijke vragen bij mij terecht. Ingrid Volbeda zit momenteel in het bestuur van D66 Nieuwegein.

IJsselbos en Park Oudegein en Bosschenwaard, langs de Lek.
Dicht bij huis en toch het gevoel buiten in de natuur te zijn.

De duurzaamste gemeente van Nederland, met hart voor de inwoners. Waar je mag zijn wie je bent, waar je mag geloven wat je gelooft en waar het niet uitmaakt waar je roots liggen of hoe je eruit ziet.

Veiligere fietspaden langs De Doorslag en betere doorfietsroute (zonder oversteekplaatsen, of veiligere oversteekplaatsen) naar Utrecht.

D66 betekent voor mij dat ik mag zijn wie ik ben.

Lezen is ontspanning en dus lees ik eigenlijk voornamelijk lectuur. Niet bijster intelligent, maar wel ontspannend.

De film The French Dispatch het Louis Hartlooper complex in Utrecht.
Ik bezoek niet graag festivals vanwege de drukte (niet Covid-gerelateerd).