Lansingerland doneert aan Giro555

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 23 februari kondigde burgemeester Pieter van de Stadt aan dat ook Lansingerland zich aansluit bij het initiatief om Giro555 te steunen

Goede voorbeelden

Veel andere gemeenten, ook in de regio van Lansingerland, zoals Pijnacker-Nootdorp en Rotterdam, gingen Lansingerland al voor: zij besloten 1 euro per inwoners over te maken aan Giro555 ten behoeve van de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. D66 is erg blij dat Lansingerland zich hier nu ook bij aansluit.

Grote nood

De ramp die zich heeft voltrokken in Turkije en Syrië is van een ongelooflijke omvang: tienduizenden doden en gewonden, honderdduizenden mensen dakloos en tientallen miljarden schade. Tot nu toe is er door meer dan 100 Nederlandse gemeenten al voor meer dan 8 miljoen euro toegezegd om de slachtoffers te helpen.

1 euro per inwoner

Door per inwoner van Lansingerland 1 euro te doneren, doneert Lansingerland ruim 64.000 euro aan Giro555. D66 is ook blij dat we hierdoor ook steun geven aan Lansingerlanders met Turkse, Syrische of Koerdische achtergrond en familie of vrienden in het rampgebied.