Bernard Steunenberg

Bernard Steunenberg - Beeld: Bernard Steunenberg

Wat betekent D66 voor jou?

Samenwerken in vrijheid.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn mooiste plek van onze gemeente is een stukje van de Nieuwkoopseweg tussen Nootdorp en Pijnacker dat langs een brede vaart gaat met verschillende oude boerderijen. Het water staat hoog en boven het land van de polder, links en rechts. Het is zompig en groen, met af een toe een paar eenden die zich te goed doen aan waterplanten. Een prachtig stukje Hollands landschap maar jammer genoeg is dat stukje, wanneer je over de weg fietst, te kort.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Zelf lees ik graag detectives maar wanneer het gaat om een aanbeveling dat kan ik iedereen die van strips houdt, Vincent Perriot (2021) Negalyod, Uitgeverij Daedalus aanbevelen. Prachtig getekend met een mooi en actueel verhaal over ongelijkheid, opstand en het belang onze planeet leefbaar te houden.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Verder hou ik van mooie events in onze gemeente, zoals de laatste uitvoering van de Harmonie Nootdorp. Die verzorgden in oktober jl. een prachtige uitvoering in de St. Jozefschool van Noordorp, met een geweldig decor. Wat ik fantastisch vind is dat iedereen, van jong tot oud, meedoet in het orkest. En op basis van vrijwilligers werk. Zonder de Harmonie is het een stuk stiller in Nootdorp, en dat zou enorm jammer zijn.