Iris Hendriks

Iris Hendriks - Beeld: Wendy Peereboom Fotografie

  • 47 jaar
  • Kloosterzande

Mijn naam is Iris Hendriks en ik sta nr. 3 op de lijst voor D66 Hulst.

Het is pas een paar maanden geleden dat mijn man en ik zijn neergestreken in het buitengebied van Kloosterzande. We zijn in de zoektocht naar een nieuw woning helemaal verliefd geworden op het
gebied rond Hulst. De prachtige vergezichten in de polder, Saeftinghe, de bossen bij Heikant en Clinge, er is hier zoveel moois om van te genieten.

Onze verhuizing vanuit de drukke randstad naar wat vrienden wel eens de “krochten van Nederland” noemen, was een beslissing waar we geen moment spijt van hebben gehad. Ik zou iedereen toewensen dat ze het voorrecht zouden hebben om hier te mogen wonen. Wij voelen ons nog elke dag dankbaar. In deze regio heeft een mens nog ruimte, privacy en heel veel groen om van te genieten.

Dat sluit goed aan bij mijn interessegebied, ik heb een brede belangstelling voor de natuur, voor dieren, vogeltjes en wandelen in al dat mooie groen.

Ik ga me graag inzetten om al dit moois in onze gemeente te behouden en liefst zelfs nog iets te laten groeien. Er zijn plekken waar de verstening heeft toegeslagen, bijvoorbeeld de Markt in Hulst. Hoeveel aantrekkelijker zou dat plein niet zijn met mooie bomen, zitjes en bloembakken in plaats van een grote parkeerplaats?

Als het gaat om werken, dan heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. In de kern ben ik een schatgraver, of dat nu letterlijk met de metaaldetector is of door het afstruinen van rommel- en
antiekmarkten. Het gaat erom dat je dat ene pareltje vindt. Natuurlijk komt daar ook de handelsgeest bij kijken want dat pareltje moet wel voor een spotprijsje te koop zijn.

Sinds 2008 werk ik in de curiosa- en antiekhandel. Ik heb daarvoor een bedrijf opgericht om een oude familietraditie voort te zetten. In de periode 2014-2018 heb ik in diverse rollen voor een groot online
veilingbedrijf gewerkt, Catawiki. Toen ik er begon, was het een startup en dat lag mij prima. Werken aan dat wat nu nodig is, direct toepasbaar en met snel resultaat, kansen zien en ervoor gaan.

Wat daarbij handig is, is dat ik met veel mensen door één deur kan, want alleen samen kom je verder en heeft iedereen voldoening van het resultaat.

Ik hoop in de gemeente Hulst een bijdrage te kunnen leveren aan de verbetering van de leefomgeving, aan de verduurzaming en aan het aantrekkelijk maken en houden van de mooie plekken in onze gemeente voor huidige en toekomstige generaties.