Oplaadpalen bij trottoir

D66 Hoeksche Waard heeft samen met andere partijen een motie ingediend die het mogelijk maakt voor inwoners om de elektrische auto op te laden aan het trottoir.

Geen eigen parkeerplaats, niet opladen vanuit huis

Het is voor inwoners niet mogelijk de elektrische auto op te laden vanuit huis, als zij geen parkeerplaats bezitten op eigen terrein. Omdat het niet toegestaan is om op welke manier dan ook de laadkabel op of onder de stoep naar de auto te laten lopen. De motie roept op het college om hier een oplossing voor te zoeken.

Denken in mogelijkheden

Raadslid Pim Booman zegt daarover: “Wij vinden het belangrijk dat de gemeente denkt in mogelijkheden. Zo zijn er gemeenten in Nederland die het probleem van kabels over de stoep op een innovatieve manier weten op te lossen. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde EV-kabelgoottegel waar de kabel weggewerkt in de tegel zit en er niemand last van heeft.”

Motie aangenomen

De motie geeft de ruimte aan het college om de verschillende innovatieve manieren te onderzoeken. En bij of voor het vaststellen van de begroting 2023 en Meerjarenraming 2023 – 2026 een voorstel te doen.

Huidige situatie Het is voor inwoners niet mogelijk de elektrische auto op te laden vanuit huis, als zij geen parkeerplaats bezitten op eigen terrein.
Nieuwe situatie Het is straks mogelijk voor inwoners die geen parkeerplaats bezitten op eigen terrein, met een innovatie manier zoals de EV-kabelgoottegel, toch met eigen opgewekt stroom de auto op te laden.