Update vanuit de wethouders | december 2021

Aan de vooravond van opnieuw een kerst-in-lockdown, lijken de lichtpuntjes soms ver te zoeken. Toch zijn ze er gelukkig wel. Zo werd deze maand bekend dat Gerhard van den Top de nieuwe burgemeester van Hilversum wordt. Hij is op dit moment nog dijkgraaf bij het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en in hem heeft Hilversum een zeer ervaren bestuurder gevonden als opvolger van de in februari afzwaaiende Pieter Broertjes. Daar mag de vertrouwenscommissie waar Annemarie voorzitter van was, terecht trots op zijn!

Goed beleid

Werd in november de laatste begroting van deze bestuursperiode nog vrij probleemloos door de raad geloodst, zo was de raadsvergadering van 8 december er ook een om van te smullen. Met maar liefst 17 agendapunten leek het bijna onmogelijk de agenda in één avond af te ronden. Ook daar slaagde Annemarie als voorzitter echter wonderwel in haar opdracht en waren we om exact 24:00 klaar. Toen het net werd opgehaald was het beeldkwaliteitsplan plus 1221 vastgesteld, was de raad akkoord met nieuwe samenwerkingsafspraken voor de Metropool Regio Amsterdam, hadden we een nieuwe horecaverordening met een overgangsregeling voor bestaande Shisha-lounges, was er € 2,2 miljoen vrijgemaakt voor een fietstunnel Maartendijkseweg en was er een nieuw regionaal beleidsplan Bescherming- en Opvang vastgesteld.

Een bijzonder jaar

Daarmee is het einde van 2021 al bijna weer in zicht. Het was een bijzonder jaar voor ons allemaal, dat bestuurlijk ook vaak in het teken stond van Corona. Dachten we na de lockdown van het voorjaar en de vaccinatiecampagne in de zomer dat Corona langzamerhand wel uit beeld zou verdwijnen, inmiddels weten we wel beter en maken we ons op voor misschien wel een nieuw normaal. Waarin lockdowns zo af en toe nodig zijn om (welke-variant-dan-ook-van) het virus de kop in te drukken. Hopelijk komt het uiteindelijk niet zo ver en dooft het virus op enig moment in de nabije toekomst toch nog uit door vaccinatie of de komst van een besmettelijke, maar mildere variant die de andere gevaarlijke varianten er uit drukt. Het schijnt te kunnen en al durft je er al bijna niet meer op te hopen: we blijven optimisten (dus wie weet)!

Tot in het nieuwe jaar!

En zo, op het scheiden van dit bijzondere jaar, wensen we jullie tenslotte een hele fijne kerst en een gelukkig, gezond en voorspoedig 2022 toe!

Jullie wethouders,
Gerard & Annette

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.