Vivienne Wesselink

Vivienne Wesselink (1994) is huidig- en kandidaatsraadslid voor D66 Hilversum. Haar expertises zijn duurzaamheid, natuur, zorg en jeugdzorg.

  • 29 jaar
  • Utrecht
  • Hilversum
  • Zij/haar

Positieve politiek is mijn motto, kritisch zijn is goed, maar constructief zijn beter! In Hilversum ging ik voor het eerst op mezelf wonen en voel ik mij sindsdien meer dan thuis, de groene omgeving en dicht bij de hei wonen is een groot geluk. Bij D66 voel ik me ook thuis, naast dat de idealen bij mij passen vind ik het fijn om van deze gezellige vereniging deel uit te maken.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ondanks dat ik ook graag in het voorheen drukke centrum kom voor een drankje of een kopje koffie, is mijn favoriete plek in Hilversum de hei. Ik voel me bevoorrecht dat ik binnen 5 minuten lopen in deze oase van rust terecht kan komen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zo veel mogelijk groen, in het centrum, in de wijken, en verticaal groen. Daarnaast hebben we momenteel te maken met een coronacrisis die veel beperkingen geeft, maar het brengt ook al bestaande problemen aan het licht, zoals de kansenongelijkheid in het onderwijs, nu is de kans om daar juist nog meer op in te zetten om de kansengelijkheid te vergroten. Tenslotte zie ik nog kansen om Hilversum een aantrekkelijke stad te maken voor jonge mensen om te wonen!

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij nuance en een gouden middenweg. Als sociaalliberalen bekommeren we ons om de kwetsbaren in de samenleving, maar ben je ook vrij om je leven in te vullen zoals je dat zelf wilt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat D66 zich sterk maakt voor onderwerpen zoals de donorwet en beter drugsbeleid.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Op aanraden van mijn docent Nederlands op de middelbare school heb ik ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin gelezen. Een prachtig meeslepend verhaal geschreven door een auteur die ontzettend mooie zinnen kan schrijven.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Wanneer het geen ‘coronatijd’ is bezoek ik graag musea of andere evenementen. In oktober ben ik nog naar het Rainbow Ball geweest in de Vorstin.