Jos van Nistelrooij

Als vader van 3 jonge kinderen besef ik me dat de gemeente waar je opgroeit veel bij kan dragen aan de kansen die je krijgt in het leven. Elk kind mag zelf bepalen wat zij of hij wil worden, superheld, tandarts of brandweervrouw/man. Wij als volwassen zijn samen verantwoordelijk om deze ontwikkeling te ondersteunen. Samen met mijn partner heb ik bewust gekozen om in Hilversum onze kinderen op te laten groeien. Hilversum is mooi groen, heeft gezellige (sport)verenigingen en goede voorzieningen. Maar het kan nog beter en daar zet ik me voor in.

  • 39 jaar
  • Oss
  • Hilversum
  • Hij/hem

In Hilversum zijn er meerdere uitdagingen die soms tegenstrijdig lijken te zijn. Ik vind dat iedereen in Hilversum in een fijn huis moet kunnen wonen. Het is voor Hilversummers lastig om een andere (betaalbare) huur- of koopwoning te vinden die aansluit bij je levensfase. Hiervoor zullen we woningen moeten bouwen. Deze woningen moeten het liefst duurzaam zijn en goed bereikbaar. Hilversum is al best volgebouwd en de bebouwde omgeving mag groener en speelvriendelijker. Deze zaken kunnen niet overal tegelijkertijd en als zelfstandig adviseur met een financiële en bestuurskundige achtergrond zou ik graag helpen om deze complexe problemen op te lossen. Dit doen we als D66 niet alleen, maar met alle Hilversummers.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik heb meerdere plekken in Hilversum waar ik heel graag loop. Mijn eerste gedachte is de hei; om te klimmen in bomen met de kinderen, hard te lopen, te fietsen en te genieten van de natuur. Maar tegelijkertijd kan ik ook erg genieten van gebieden die zich aan het ontwikkelen zijn. Wat nu nog niet de mooiste plek is, maar waar ik wel graag kom, is bijvoorbeeld de Gijsbrecht van Amstelstaat. Het is een mooie en gezellige winkelstraat met erg veel potentie.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De gemeente mag (nog meer) bewoners betrekken in de ontwikkeling van wijken, bijvoorbeeld voor het verbeteren van speelvoorzieningen (sport- en speeltuinen). Verder kan samen met ondernemers en bewoners, de Gijsbrecht van Amstelstraat nog mooier worden ontwikkeld.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Dat alle kinderen in Hilversum veilig naar hun school kunnen (lopen/fietsen).
  • Dat alle kinderen in Hilversum op een korte afstand van een goede speeltuin (speelvoorziening) wonen.
  • Participatie.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik identificeer me zeer met de liberale gedachte binnen D66  dat iedereen de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Wat je vervolgens wil zijn, dat bepaal je zelf.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Al een aantal jaar geleden heb ik Life of Pi van Yann Martel gelezen en het is één van de boeken die ik vaker nog een keer pak om nog eens (een stuk) te lezen. Naast dat het boek zeer beeldend is geschreven, laat het je ook nadenken over de werkelijkheid. De uitwerking van de dieren op de boot als karakters geeft stof tot nadenken.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

In de herfstvakantie (net voor de meest recente lockdown) ben ik met mijn vrouw en oudste twee kinderen naar de film “Berend Botje” geweest. Spannend voor de kleintjes en echt even weg voor ons allemaal. De online bijeenkomst van de Streamers was eigenlijk mijn laatste culturele evenement, maar online voelt toch minder echt. Het is juist de beleving van weg zijn, iets nieuws meemaken en samen het met een drankje afsluiten dat het voor mij waardevol maakt.