Bonne van Hattum

Mijn naam is Bonne van Hattum.
 
Sinds 3 jaar woon ik samen met mijn man en 3 kinderen van 5, 7 en 9 in de wijk Trompenberg in Hilversum. Daarvoor woonden wij jarenlang in het centrum van Amsterdam.
 
Ik houd van de dynamiek van politiek en discussies over het verbeteren van de wereld. In het werkende leven ben ik een dan ook een expert op het gebied van het voorkomen en oplossen van massaclaims. Voorbeelden hiervan zijn de Toeslagenaffaire, de Groningergasboringen en de Woekerpolisaffaire. Deze voorbeelden staan bol van de dynamiek en politiek.
 
Mijn expertise op het gebied van massaclaims en mijn passie voor de maatschappij in het algemeen wil ik erg graag inzetten voor de gemeente Hilversum.


De komende jaren wil ik mij in onze gemeente focussen op:
1. Het bevorderen van goed onderwijs en gelijke kansen voor iedereen;
2. Het aanpassen van inconsistent en onredelijk beleid; en
3. Het bewaken van veiligheid en mobiliteit.

  • 45 jaar
  • Veldhoven
  • Hilversum
  • Zij/haar

Ik ben een doorzetter, iemand die op een strategische maar menselijke manier, een dossier aanpakt en oplost.


Met mij in het team heb je een fijne team player die van een goede groepsdynamiek houdt en deze bewaakt. Plus iemand die problemen niet uit de weg gaat maar de koe bij de horens pakt en ervoor gaat totdat het probleem is opgelost.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Café Muze. Een muzikaal & idyllisch café midden in het bosrijke Trompenberg & De Parken. Ik houd van het bezoek aan de horeca en ik houd van muziek. Het is de plek om bij te komen, vrienden te maken, te werken en zaken te doen. En verder is muziek de motor van mijn eigen leven. Ons hele gezin, ik heb drie kinderen (5, 7 en 9 jaar oud) en een man, speelt een instrument. Muzikaliteit meegeven vanaf het begin van je leven verrijkt je leven enorm op diverse fronten. Zeker in deze coronatijden ondersteun ik de horeca en de muzikale wereld, daar waar het kan, extra graag.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hilversum ligt landelijk centraal gelegen en bevindt zich dichtbij Amsterdam en Utrecht. Kortom: een ideale ligging voor het aantrekken van werk in combinatie met een hoge kwaliteit van wonen. Kansen voor Hilversum liggen er daarom in: 

– 1. Hilversum is een geweldige plek om te wonen. Via de bouw van nieuwe woningen in het centrum (ombouwen van winkelpanden en hoogbouw) en het koesteren van de landelijke en natuurlijke uitstraling (natuurbehoud), blijft de kwaliteit van wonen op niveau en is er ook voor nieuwe generaties plek in de gemeente.  
– 2. De bereikbaarheid van Hilversum is toe aan een daadkrachtige aanpak. Dit om de doorstroom te vergroten en uitlaatgassen voor bewoners terug te dringen. 
– 3. Het profileren op en aantrekken plus faciliteren van allerlei vormen van (innovatieve) media. Er is al een heel park voor aanwezig. Hilversum kan zich goed profileren op het gebied van Media, maar moet ervoor waken om niet te lang te blijven hangen bij het profileren via de oude vormen van media.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • 1. Infrastructuur en natuurbehoud: hoe de bereikbaarheid van Hilversum te behouden en zelfs te vergroten zonder de natuur kwaad aan te doen?
  • 2. Duurzaamheid en beschermd dorpsgezicht: hoe het karakter van gebouwen te behouden en deze toch genoeg mogelijkheden te bieden om te verduurzamen naar de standaarden van deze tijd?
  • 3. Onderwijs, kwaliteit en bereikbaarheid: Hoe de kwaliteit en bereikbaarheid van onderwijs te verbeteren zonder mensen de vrijheid te ontnemen om de onderwijsstijl en inhoud van hun kinderen zelf enigszins te mogen bepalen?

Wat betekent D66 voor jou?

Ooit heb ik mij in mijn studententijd bij D66 aangesloten omdat ik op zoek was naar een groep mensen die net als ik zelf maatschappelijk bewogen is en daar invulling in hun leven aan wilde geven. Ik voelde me direct thuis bij de groep D66’ers in de Amsterdamse binnenstad. De warmte, ambitie om de wereld te willen verbeteren, gezelligheid en doorzettingskracht van de groep, vormen voor mij de reden om me samen met deze groep in te willen gaan zetten voor de idealen en realistisch te behalen doelen van D66 in Amsterdam. Later ook op landelijk niveau via Route66. D66 staat naar mijn idee een passende balans voor tussen eigen verantwoordelijkheid tonen en elkaar ondersteunen wanneer dat nodig is om vooruit te komen in onze complexe maatschappij.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Meester van de Zwarte Molen. Dit boek gaat over een oude Duitse legende waarin een jongen van 14 jaar het vak van Molenaar wil leren. Maar zijn leermeester wil hem ook zwarte magie leren waar zij zich niet zomaar aan kan onttrekken. Het verhaal leert de lezer hoe het is om volwassen en sterk genoeg te worden om je eigen keuzes gebaseerd op een gezond moreel kompas te kunnen maken. Het boek vormde in mijn jeugd een leidraad voor het nodige kritische denken en het maken van bewuste keuzes, ook wanneer deze worden gedwarsboomd of beïnvloed door slechte bedoelingen van anderen. Het boek is fantastisch verfilmd en heerlijk om (vooral wanneer het wintertijd is) te bekijken.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Een uitvoering van Rossi Ovtcharava op viool en piano. Zie hierover meer in: https://www.destadamersfoort.nl/deeljenieuws/nieuws/767405/klassieke-muziek-hoort-bij-het-leven-als-een-voetbalwedstrijd, (laatst gecontroleerd op 14 december 2021).

Het artikel zegt voldoende: Muziek hoort bij het leven net als voor velen een voetbalwedstrijd. Het verreikt je leven gigantisch omdat het al je gedachten een intenser gevoel geeft en een mogelijkheid biedt bij het luisteren op reflectie.