Marieke Haaker

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Boekhandel Stevens in Hoofddorp is voor mij een speciaal plekje. Eentje om lekker in weg te dolen, tussen prachtige boeken en prachtige mensen. Een plek die staat voor creativiteit en speelsheid. Lisa, Erik en alle werknemers weten je elke keer weer te verrassen.

De Nieuwe Bennebroekerweg tussen de afrit van de A4 en het spoor. Als ik daarover naar huis rijd of fiets, en de fazanten over het akkerland zie lopen, af en toe dat haasje zie huppelen of die buizerd in de lucht zie hangen, voelt het zo als thuiskomen.

De Wickevoorterstadsboerderij in Cruquius. Met Ada, Martin, Suzan en een flexibele vrijwilligersploeg wroet ik daar één ochtend in de week lekker met mijn handen in de Haarlemmerrmeerse klei. Samen zorgen we ervoor dat er tussen de Spieringweg en de Ringdijk een mooie mix van verschillende groenten, bloemen en kruiden biologisch
dynamisch verbouwd wordt. Het is voor mij een ruig paradijsje.en tekst

  1. Woonplaats: Hoofddorp
  2. Leeftijd:
  3. Beroep:

Jeetje dat zijn er zo veel. Bijvoorbeeld voor wat ze in beleidstermen zo mooi ‘de groen-blauwe dooradering’ noemen. Moeilijke woorden voor meer ruimte voor natuurlijke planten en waterverbindingen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Ringvaart en haar dijk. Hoe gaaf zou
het zijn als je daarop overal onbezorgd kunt fietsen tussen bloeiende bloemen en planten?

Ook denk ik dat we in diverse wijken en op verschillende groene grasvelden de natuur nog wat meer haar gang kunnen laten gaan of met de buurt na kunnen denken over hun kijk op de inrichting van deze potentiële gezamenlijke tuinen.

En ik zou de jeugd en jonge ondernemers meer ruimte willen geven in het creëren van hun eigen broed- of makers plaatsen. Al met al zou ik vooral de inwoners meer aan het woord willen laten bij de inrichting van hun eigen omgeving. Dat komt wat mij betreft dan wel met een soort inspanningsverplichting daarna. Dus niet alleen meedenken, maar vooral ook lekker meedoen.

Wat betekent D66 voor jou?

Een plek om gezamenlijk na te denken over wat goed is voor nu én de toekomst, voor de mens én alle andere levende wezens. Een groep mensen die vanuit heel diverse achtergronden en ervaringen oprecht het beste proberen te doen voor hun omgeving. D66 staat voor mij ook voor innovatie en vernieuwing (ook al vinden we dat op dit moment niet altijd even makkelijk en komt dat op dit moment nog niet altijd even goed uit de verf).

Wat wil je bereiken als bestuurder van D66 Haarlemmermeer en Aalsmeer?

Onze D66-fractieleden, D66-leden en inwoners verbinden met elkaar, met elkaars ervaringen en expertises, met elkaars verlangens en vragen. Met als doel een gezonde duurzame samenleving, waarin iedereen meedoet, met gelijke kansen, nu en in de toekomst.
 
Als vertegenwoordiger van de politiek wil ik daarnaast zorgen voor meer zichtbaarheid, toegankelijkheid en benaderbaarheid van onszelf (en daarmee bedoel ik de politiek in het algemeen).