Jorien Mosman

Beeld: Barbara Kroon

Jorien Mosman (1965)
is vorig jaar lid geworden van D66, om de kreet ‘Nieuw Leiderschap’.  Ze wil graag transparantie en duidelijkheid voor de bewoners en bedrijven, ook als het een keer niet lukt. ”Dit herken ik ook in mijn werk, wees eerlijk en oprecht naar de medewerkers. Dit ook één van de redenen waarom ik ben geïnteresseerd in burgerparticipatie. Ik wil daar graag meer mee doen. Ik ben ook een fan van Rob Jetten met zijn inzet als klimaatdrammer. Het klimaat is onze grootste uitdaging om deze wereld leefbaar te houden voor mijn kinderen en mogelijke kleinkinderen.”

  • 57 jaar
  • Purmerend
  • Hoofddorp
  • Zij/haar

Haarlemmermeer is een diverse, dynamische gemeente. Er zijn veel inwoners, heel veel bedrijven, veel grond en veel verschillende wijken en kernen. Ik vind het een uitdaging om deze gemeente met die diversiteit verder te helpen in de toekomst. Met de uitdagingen die er zijn op het gebied van wonen, werk(economie en sociaal domein) en vooral klimaat en gezondheid. Het zijn natuurlijk niet alleen de grote onderwerpen die spelen, als je gemeenteraadslid bent. Het gaat ook om de vuilnis die op straat ligt, overlast van een groep jongeren op de skatebaan en een rotonde waar veel ongelukken gebeuren. Ik wil mij graag inzetten om als gemeenteraadslid van D66 duidelijke keuzes te maken die goed zijn voor inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer.

Wat is je lievelingsplek in Haarlemmermeer en waarom?

De Toolenburgerplas, je kan daar heerlijk wandelen, hardlopen, de hond uitlaten en genieten van de natuur of kijken naar andere mensen.
 

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?

Het is een gemeente met veel ondernemers. Ik vind dat deze gemeente de kans moet pakken, om een hub te worden voor ondernemers die zich bezig houden met de circulaire economie. Dit ook in combinatie met de aanleg van de metrolijn naar Amsterdam.
Haarlemmermeer heeft veel grond en dat biedt mogelijkheden om groene energie op te wekken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het veel meer betrekken van burgers bij beslissingen. Burgerparticipatie naar een nieuw niveau brengen.
  • De gemeente aantrekkelijk maken voor ondernemers, die zich bezig houden met de circulaire economie of klimaatneutraal willen ondernemen.
  • Onze bewoners bewust maken van afvalscheiding

Wat is je favoriete boek?

Kenn Follet is mijn favoriete schrijver. Hij schrijft geschiedenis boeken. Century gaat over de 21e eeuw. Ik houd van geschiedenis. Ik ben nieuwsgierig hoe vroeger werd geleefd.

Wat is je laatst bezochte culturele evenement? Waarom ga je daar graag heen?

Comedian: Jeroen Leenders. Ik vind het leuk om in het theater naar comedy te gaan, mag ook van minder bekenden zijn in het Oude raadhuis.