Jorien Mosman

Beeld: Barbara Kroon

Jorien Mosman (1965)
is vorig jaar lid geworden van D66, om de kreet ‘Nieuw Leiderschap’.  Ze wil graag transparantie en duidelijkheid voor de bewoners en bedrijven, ook als het een keer niet lukt. ”Dit herken ik ook in mijn werk, wees eerlijk en oprecht naar de medewerkers. Dit ook één van de redenen waarom ik ben geïnteresseerd in burgerparticipatie. Ik wil daar graag meer mee doen. Ik ben ook een fan van Rob Jetten met zijn inzet als klimaatdrammer. Het klimaat is onze grootste uitdaging om deze wereld leefbaar te houden voor mijn kinderen en mogelijke kleinkinderen.”

  • 58 jaar
  • Purmerend
  • Hoofddorp
  • Zij/haar

Haarlemmermeer is een diverse, dynamische gemeente. Er zijn veel inwoners, heel veel bedrijven, veel grond en veel verschillende wijken en kernen. Ik vind het een uitdaging om deze gemeente met die diversiteit verder te helpen in de toekomst. Met de uitdagingen die er zijn op het gebied van wonen, werk(economie en sociaal domein) en vooral klimaat en gezondheid. Het zijn natuurlijk niet alleen de grote onderwerpen die spelen, als je gemeenteraadslid bent. Het gaat ook om de vuilnis die op straat ligt, overlast van een groep jongeren op de skatebaan en een rotonde waar veel ongelukken gebeuren. Ik wil mij graag inzetten om als gemeenteraadslid van D66 duidelijke keuzes te maken die goed zijn voor inwoners en ondernemers van Haarlemmermeer.

Wat is je lievelingsplek in Haarlemmermeer en waarom?

De Toolenburgerplas is een mooi recreatiegebied. Het is op loopafstand van ons huis. Het is heerlijk wandelen, hardlopen en voor de hond is het ook fijn, die mag lekker los.   Het is een gebied voor iedereen, kleine kinderen kunnen heerlijk spelen op het noord strand en jongeren hebben een mooi zuid strand. Natuurlijk hebben de honden ook een eigen strand.
 

Welke kansen zie jij voor Haarlemmermeer?

Haarlemmermeer heeft veel ruimte voor ondernemen. Het zou mooi zijn als de Haarlemmermeer voorop kan lopen in groen ondernemen.  Dat kan op verschillende manieren, van biologische landbouw, circulair ondernemen en de energietransitie.

Wat betekent D66 voor jou?

Het is een sociaal progressieve partij, die vooruit kijkt en moeilijke keuzes durft te maken. Onderwijs is heel belangrijk voor D66 en dat als dat goed is geeft dat iedereen een goede start in het leven. Het is ook een heel democratische partij, waar leden het echt voor het zeggen hebben.

Wat wil je bereiken als bestuurder van D66 Haarlemmermeer en Aalsmeer?

Ik wil vooral de leden meer betrekken bij de partij over de onderwerpen die spelen in de gemeenteraad of landelijk. Verder er voor zorgen dat D66 zichtbaar blijft in de Haarlemmermeer.