Vincent Boswijk

Beeld: Isa Peters

Mijn naam is Vincent Boswijk en ik stel mezelf graag aan jullie voor. Ik woon met mijn vriend en kat in de Damsterbuurt en werk als taalkundig onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen. Opgegroeid in het mooie Thesinge, woon ik inmiddels zo’n 10 jaar in Stad. 
 
 
Bij geen andere politieke partij staat voor mij het zichtbaar en waardig jezelf kunnen zijn zo centraal als bij D66. Hierbij horen gelijke kansen voor iedereen, onafhankelijk van bijvoorbeeld je afkomst, geaardheid of het opleidingsniveau van je ouders. Als lid van de LGBTI+-gemeenschap weet ik dat dit helaas nog niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik ben er daarom trots op bij een partij te horen die dit thema hoog op de agenda heeft staan. 
 
Ik werkte bij verschillende zorginstellingen in Groningen, met name in de ouderenzorg en mocht onder andere zitting nemen in een ondernemingsraad. Ook in dit thema herken ik een voor mij belangrijke kernwaarde van D66: De regie over je eigen leven en de mogelijkheid om waardig oud te kunnen worden.

  • 30 jaar
  • Groningen
  • Groningen
  • Hij/hem

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Karaokebar The End, voor een gezellige en feestelijke avond.

Wat zijn drie zaken die jij als woordvoerder wil veranderen?

  • Wanneer ik word verkozen, zal ik mijn best doen om het diversiteitsvraagstuk een rode draad te laten vormen in mijn raadswerk. 
  • Inspraak verdient meer aandacht. Mensen moeten het gevoel hebben dat zij gehoord worden gedurende het inspraakproces.
  • Het vestigingsklimaat voor pas afgestudeerden. Nog te vaak voelen studenten de noodzaak om weg te trekken uit het noorden

Wat is je favoriete boek en waarom?

Kallocaïne van Karin Boye. Een dystopische roman die ondanks dat het geschreven is in 1940 nog veel actuele thema’s bespreekt.