Pien Huininga-Hatzmann

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

In 1998 mocht ik voor het eerst stemmen en die eerste stem ging vol overtuiging naar D66. Een progressief geluid over gelijkwaardigheid en menselijkheid voelde voor mij als thuis. 

Geboren in Maastricht maar vooral in het noorden opgegroeid. Na mijn studie in Groningen heb ik een aantal jaren met plezier in Rotterdam gewoond, maar op een gegeven moment lonkte de olle Grieze mij weer terug naar Stad. Sinds Koningsdag 2017 woon ik met mijn man en zoontje in Haren. Al jaren ben ik werkzaam in het onderwijs, inmiddels als teammanager aan het Noorderpoort (MBO). Ik zet mij graag in voor kansengelijkheid, want het gebied waar onderwijs en de zorg voor kwetsbare studenten elkaar raken is een krachtenveld wat nog steeds veel aandacht vraagt. Dit thema zorgt ervoor dat ik iedere dag weer met een grote drive naar mijn werk fiets.

Gezamenlijk met gelijkgestemden mij mogen inzetten voor de waarden waarin ik geloof brengt mij veel. Naast het D66 afdelingsbestuur ben ik lid van het Onderwijsplatform van D66 Groningen en de landelijke D66 Kerngroep MBO. In het verleden was ik lid van het afdelingsbestuur van Haren en ben ik verkiesbaar geweest. Buiten D66 ben ik ook graag bestuurlijk actief en geniet ik van lange wandelingen met mijn gezin.