Vrouwen in het Groene Hart: Zet je in voor verandering!

Op 8 maart 2024 vieren we Internationale Vrouwendag, en deze gelegenheid grijpen we aan om maximale aandacht te schenken aan de rol en betrokkenheid van vrouwen in de lokale politiek. Dit is van groot belang, gezien de ondervertegenwoordiging van D66-vrouwen in gemeenteraden, commissies en besturen binnen het Groene Hart. 

Vanaf begin januari gaat een werkgroep aan de slag met de organisatie van een evenement dat specifiek gericht is op het verhogen van de betrokkenheid van vrouwen in deze regio. Elly de Vries, Wethouder Bodegraven-Reeuwijk en organisator, licht toe: “Het evenement zal een gevarieerd scala aan sprekers verwelkomen, waaronder lokale, nationale en internationale (voormalige) bestuurders en Tweede Kamerleden. De doelgroep omvat D66-leden en geïnteresseerden van zowel binnen als buiten het Groene Hart. Om dit evenement succesvol te maken, zoek ik enthousiaste vrouwen die zich van januari tot en met 8 maart willen inzetten.” 

Breder perspectief 
Erwin Zijlstra, Voorzitter D66 Groene Hart, benadrukt: “Uiteraard gaat diversiteit en inclusiviteit verder dan alleen de verhouding tussen mannen en vrouwen binnen de partij. In de komende jaren zullen we ook aandacht besteden aan bijvoorbeeld de LHBTIQ+-gemeenschap en mensen met een niet-westerse achtergrond. We verwelkomen iedereen die zich hiervoor wil inzetten om samen met ons hierover na te denken. Dit is echter een eerste, belangrijke stap.” 

Wil je meedenken en meehelpen aan dit evenement op 8 maart? Meld je dan aan via [email protected]. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.