Succesvol campagne evenement met Hans Vijlbrief

D66 Groene Hart voerde samen met Staatssecretaris Hans Vijlbrief uit Woubrugge een succesvolle campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november. Het startschot werd gegeven in Boskoop, gevolgd door een rondgang langs diverse kernen met raadsleden en vrijwilligers. Het evenement trok maar liefst 50 leden en geïnteresseerden, en de tour door het Groene Hart werd uitgevoerd met de hulp van meer dan 20 vrijwilligers en raadsleden, ondanks de koude en gure weersomstandigheden. 

Tijdens het drukbezochte ledenevenement in Boskoop benadrukte Hans Vijlbrief in zijn speech het belang van een betere verbinding tussen politici en burgers. Hij wees erop dat er vaak over mensen wordt gesproken, maar te weinig met de mensen zelf. Hans legde de link met zijn werk in het aardbevingsgebied in Groningen, waar hij als staatssecretaris zijn ‘bureau’ verplaatste naar de provincie om daar direct met de bewoners in gesprek te gaan. Hans benadrukte dat vooral het aspect van ‘luisteren’ nog te weinig aandacht krijgt in de politiek. Hij uitte opnieuw zijn ongenoegen over het feit dat slechts weinig politici de moeite namen om tijdens de campagneperiode Groningen te bezoeken. 
 
Na afloop van het evenement gaf Hans aan zich als inwoner blijvend te willen inzetten voor D66 Groene Hart. De succesvolle samenwerking tussen de partij en de staatssecretaris belooft een positieve bijdrage te leveren aan de politieke betrokkenheid en verbinding met de inwoners van het Groene Hart.