Twee Groene Hart kandidates op Europese lijst

Onlangs presenteerde D66 de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Daarop zijn twee kandidates te vinden die binding hebben met het groene hart. Op nummer 19 staat Liesbeth Krol uit Koudekerk aan den Rijn. Wat hoger staat Anita Pannebakker op nummer negen. Anita woont al een geruime tijd in Brussel. Maar ze is als Boskoopse nog altijd verbonden met onze afdeling. 

Hieronder stellen ze zich voor

Liesbeth Krol

Beste Democraten Groene Hart,

Europa in al haar verschijningsvormen boeit mij al jaren. Het heeft invloed op ons leven, reilen en zeilen, onze veiligheid, handel, natuur, vrouwenrechten, etc. Het geeft ook boeiende perspectieven naast de onze, andere Europese landen kijken, handelen en reageren anders. Toch komen er degelijke EU-afspraken op allerlei gebieden soms (nog) niet. Nu moet Europa reageren op de veranderende wereld, het klimaat en (technische) ontwikkelingen. Wij, D66, natuurlijk in ALDE/renew-verband sturen mee. Ik vind het belangrijk in deze tijd iedereen te voorzien van goede argumenten te stemmen, op D66 en heb mij daarom kandidaat voor het EP gesteld. Ik woon in Koudekerk aan den Rijn en werk vanuit Rotterdam in Amsterdam, Arnhem, Venlo en Vlissingen.

Tot Ziens, Liesbeth Krol

Anita Pannebakker

Mijn naam is Anita Pannebakker. Ik ben geboren en getogen in Boskoop en werk in Brussel voor de Europese Unie. In mijn werk zie ik dagelijks hoe belangrijk het is om de EU dichter bij de Europese inwoners te brengen. Want Europa is overal in ons leven aanwezig, maar veel mensen hebben het gevoel dat alles over hun hoofden heen wordt besloten.

In 2010 ben ik politiek actief geworden omdat ik niet langer aan de zijlijn wilde blijven staan tegenover polarisatie, verrechtsing en anti-Europeese sentimenten. Mijn gezin heeft roots in Nederland, Frankrijk en Senegal. Dan komen die dreigingen snel dichterbij. Daarom besloot ik dat ik mijn steentje wilde bijdragen door mijn kennis en ervaring in te zetten om de idealen en waarden van D66 in Europa uit te dragen. Mijn speerpunten zijn inclusie, gendergelijkheid, iedereen meenemen in de klimaattransitie en bestuurlijk vernieuwing in Europa. De grote problemen van deze tijd kunnen we als landje alleen niet oplossen, samen met andere landen staan we sterker. Maar de Europese instellingen moeten nodig gemoderniseerd worden en inwoners moeten meer te zeggen krijgen in Europa. Politici hebben de belangrijke taak om oplossingen te vinden voor de grote veranderingen van deze tijd. Maar zij moeten ook veel beter luisteren naar mensen en hun zorgen en problemen. We moeten dit sámen doen, elkaar vasthouden, zowel in Nederland, In Europa en daarbuiten. Met mijn ervaring, verbindend vermogen en empathie wil ik het verschil maken.


 
Facebook:
https://www.facebook.com/anita.pannebakker

LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/anita-pannebakker-1b419010?lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_flagship3_profile_view_base_contact_details%3B0hwm%2ByJrSpG0dGSKYyhxxQ%3D%3D

Instagram: @joaniieta

Twitter: @Aniieta