Sara Panis beëdigd tot Statenlid voor D66 Gelderland

Sara Panis (33) beëdigd tot Statenlid van de Provinciale Staten in Gelderland voor D66 Gelderland. Zij volgt Céline Blom op die waarnemend burgemeester van de gemeente Nunspeet is geworden. Panis wordt woordvoerder op onderwijs & arbeidsmarkt, wegen, economie, inclusiviteit, gebiedsopgave, recreatie & toerisme en sport.

Panis is geboren in Tilburg, getogen in Zeeland en woont sinds 2008 in Wageningen, inmiddels met haar partner en jonge dochter. In het dagelijks leven werkt Panis voor de Universiteit Wageningen als coördinator voor onderwijsinnnovatieprojecten. Afgelopen periode was ze raadslid in Wageningen en fractievolger bij de Provinciale Staten voor D66. In haar vrije tijd danst ze salsa en is ze graag met vrienden en familie, maar bovenal is zij moeder van een jonge dochter. Haar missie is bij te dragen aan een veilige leefomgeving met gelijkwaardige kansen voor iedereen. Daar heeft ze al op verschillende manieren invulling aan gegeven en door het moederschap is Panis zich daar nog bewuster van geworden.

Naast inzet op onderwijs, wil ze zich voor Gelderland in gaan zetten om provinciale wegen binnen de bebouwde kom in de omgeving van scholen naar 30 kilometer per uur te krijgen. “Ik vind het belangrijk dat ieder kind kan opgroeien in een veilig leefomgeving en dus ook veilig naar school kan fietsen. Om dat te realiseren moeten we af van het klassieke idee dat een weg 50 kilometer per uur moet zijn. Ook wil ik mij inzetten om verschillende culturen en bevolkingsgroepen binnen Gelderland een veilige omgeving te bieden. Daarvoor moeten we meer een brug slaan naar diversiteit en inclusiviteit in het Gelderse beleid. Verbinden en samen werken aan praktische oplossingen zal je ook terug gaan zien in mijn stijl als Statenlid.”