Tienke van der Werf

Tienke van der Werf - Beeld: D66

Tienke is de gekozen voorzitter van het regiobestuur D66 Gelderland.

  • 60 jaar
  • Zevenaar
  • Zij/haar

Waarom D66?

In 2008 besloot ik lid te worden, in eerste instantie om de lokale afdeling en vertegenwoordiging weer in het zadel te hijsen. D66 is de partij waar ik me altijd bij heb thuis gevoeld. Vanwege de nuance, de redelijkheid en vrijzinnigheid. Na lokale betrokkenheid en een bestuursperiode vind ik het erg leuk nu bij te kunnen dragen aan D66 als politieke vereniging.

Wat houden jouw taken in bij het bestuur?

Onder mijn voorzitterschap zijn de bestuursleden gezamenlijk ‘het gezicht van regio Gelderland’. Ik onderhoud de contacten met de Gelderse afdelingen en de Statenfractie. Ik zit de bestuursvergaderingen en de Algemene Regio Vergaderingen voor en zorg voor verbinding tussen het Landelijk Bestuur en bureau en andere regio’s. Ik ben aanspreekbaar en benaderbaar voor die zaken die voor D66 Gelderland van belang zijn.

Wat houden jouw taken in bij het bestuur? Wat is je favoriete boek of muzieknummer?

Mijn favoriete boek is nu Polderjapanner van Fumiko Miura, omdat onze zoon in Tokio studeert en ik Japan wat beter heb leren kennen. De enorme verschillen tussen de Japanse en Nederlandse cultuur worden op aanstekelijke wijze beschreven.
Maar ook De Patriarchen van Angela Saini staat op mijn leeslijst. Over d oorsprong van ongelijkheid.

Hoe kunnen mensen met jou in contact komen, dus email, telefoon etc?

[email protected]
06 23725194