Justin Flapper

Beeld: Lyv Bedrijfsfotografie

Wat is je achtergrond?

Al 22 jaar ben ik woonachtig en werkzaam in Friesland. Dit doe ik met veel plezier en daarom wil ik mij graag gaan inzetten voor de Provinciale Staten. Momenteel ben ik student aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik studeer Rechtsgeleerdheid met als afstudeerrichting Juridische Bestuurskunde. Deze richting geeft mij kennis over zowel juridische- als bestuurlijke kwesties.

Welke kansen zie jij voor de provincie Fryslân?

Voor de provincie Friesland zie ik drie verbeterpunten.
– Economie, meer zorg dragen voor werkgelegenheid in Friesland, jongeren moeten in de provincie kunnen blijven werken (en wonen). Hier dient de provincie een leidende rol in te nemen.
– Energietransitie, Fryslân dient zorg te dragen voor een duurzame provincie en uiterlijk 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.
– Tot slot huisvesting, het is nu helaas normaal om jaren op een wachtlijst te staan voor een huis, ook studenten hebben steeds meer moeite met het vinden van een betaalbare kamer. De provincie moet de gemeentes volop ondersteunen en aanjagen bij het maken van concrete bouwplannen.

Waarom D66?

Ik zet mij voor D66 in omdat ik sta voor een sociaal-liberaal Friesland die open en vrij is voor eenieder.

Wat is je lievelingsplek in de provincie?

Een favoriete plek van mij binnen Friesland is Leeuwarden, de plek waar ik geboren ben en waar altijd met plezier door de prachtige straten loop of geniet van de gezelligheid in de Oude Doelesteeg.

Thema’s waar ik mij graag in praktijk voor zou willen inzetten zijn, economie, energietransitie en huisvesting. Als student ervaar ik namelijk hoe de jongere generatie geraakt wordt door problemen met betrekking tot de genoemde thema’s. Aan deze thema’s zitten dus uitdagingen die vragen om een oplossing en dienen dus op de politieke agenda te blijven.

Vroeger deed ik veel aan judo en tennis, maar tegenwoordig doe ik graag aan fitness.

‘A Promised Land’ van Barack Obama.

Het concert van Eagles in Gelredome.